Alopecia: calvitia sau pierderea parului

Cauze Cauzele alopeciilor nu se cunosc cu exactitate, insa exista un numar de factori asociati cu aparitia acestor afectiuni. Posibilele cauze includ transformarile aparute in sistemul imunitar, factorii genetici si psihologici. Aproape 20% dintre pacienti au un caz de alopecie in familie.

"Multe persoane asociaza perioadele de cadere masiva a parului cu stresul emotional. Caderea parului debuteaza la 2 saptamani pana la 2-3 luni de la stres. Uneori este vorba despre alopecia areata (caderea parului doar pe anumite portiuni ale pielii capului) si nu cadere difuza.
In unele cazuri de alopecie difuza la persoane tinere se identifica prezenta stresului, stari depersive, dereglari menstruale,
" informeaza dr. Clatici.

In cazul alopeciei difuze, cauzele sunt multiple. De obicei parul cade la 2 - 3 luni dupa anumite stresuri emotionale sau stres operator (diverse interventii chirurgicale). De asemeni  alte cauze ale caderii parului sunt: afectiunile endocrinologice (hipotiroidie, hipertiroidie, hipoparatiroidism, diabet zaharat, hipopituitarism), afectiunile hepatice cronice, prezenta unor focare infectioase cronice sau a unor parazitoze, anemia feripriva, hipoproteinemie, afectiuni maligne, deficienta de acizi grasi esentiali, deficientele de zinc, dupa afectiuni generale insotite de sindrom febril.
Alopecia difuza cauzata de chimicale apare frecvent dupa citostatice, anticoagulante, medicamente hipocolesterolemiante, hipervitaminoza A si propanolol.

Caderea parului poate aparea si dupa administrare de contraceptive orale.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carin Romania pe 14 Feb 2013, 12:00
    Solutia noastra impotriva caderii parului

    Intr-adevar nu toate tratamentele functioneaza intotdeauna. Poti incerca si Botea Active Fluid de la Carin, tratament profesional. Multi s-au declarat incantati de efecte. Cauta-ne pe FB si vei primi mai multe detalii.

    0
    0

  • andrei pe 20 Sep 2009, 18:05
    afectiuni

    am aproape 17 ani si am o mica problema de cava timp (aprox. 3 ani)a inceput sa mi se rareasca parul,iar de curand m am ras in cap,in speranta ca o sa se regenereze.e adevarat ca daca te razi in cap parul o sa se mai indeseasca?multa lume sustine chestia asta iar altii o contrazic.

    0
    0

  • logofatu maria pe 16 Mai 2009, 12:36
    caderea parului

    este un articol excelent ma va ajuta sa iau o hotatare si sa merg la dermatolog pentru ca am mari probleme cu caderea parului

    0
    0

  • ramona pe 6 Apr 2009, 18:13
    interesant

    Intr-adevar caderea parului este o afectiune frecvent intalnita...multumim pentru informatii

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod