8 soluţii pentru a scăpa rapid de cearcăne

Ţi-ai făcut somnul de frumuseţe şi te-ai trezit tot cu cearcăne la ochi. Asta pentru că cearcănele apar şi din alte cauze, potrivit specialiştilor. Dar le poţi atenua rapid, astfel încât să arăţi impecabil! Iată care sunt soluţiile!

Ţi-ai făcut somnul de frumuseţe şi te-ai trezit tot cu cearcăne la ochi. Asta pentru că cearcănele apar şi din alte cauze, potrivit specialiştilor. Dar le poţi atenua rapid, astfel încât să arăţi impecabil! Iată care sunt soluţiile!

 

Pe lângă trucurile rapide de dimineaţă care funcţionează, aflăm de la medicul dermatolog Andra Cristea câteva soluţii care te ajută să te fereşti de cearcăne. Iată care sunt remediile naturale la îndemână care atenuează rapid cearcănele, dar şi trucurile care previn apariţia lor!

 

1.

Feliile de castravete

Stai 10-15 minute cu ele pe ochi pentru a răcori ochii, având un efect decongestionant. Mai poţi să aplici suc de castravete pe două dischete demachiante pe care să le laşi pe ochi 10-15 minute.

 

2. Feliile de cartof crud

Fac minuni datorită ingredientelor cu efect de luminozitate asupra pielii pe care le conţin. Aplică de trei ori pe săptămână seara înainte de culcare şi lasă să acţioneze 10-15 minute. Dimineaţa repetă acţiunea, dacă este nevoie.

 

3. Uleiul de migdale

Masează-ţi ochii cu puţin ulei de migdale înainte de culcare.

Aplică acest tratament în fiecare seară şi în 2 săptămâni vei constata efectele benefice.

 

4. Compresele reci cu ceai verde

Reduc cearcanele si ajută ochii umflaţi.

 

5. Pune o lingură în congelator

Un truc rapid pe care îl poţi avea la îndemână în fiecare dimineaţă. Pune în congelator o lingură, toarnă puţină apă în ea, las-o la îngheţat şi ai soluţia eficientă în dimineaţa următoare. Ţine lingura pe ochi până se topeşte apa.

 

6. Anticearcăn pe bază de vitamina C

Foloseşte produse speciale anticearcăne care menţin elasticitatea şi hidratarea pielii şi au în acelaşi timp un uşor efect antiinflamator.

Cele mai recomandate sunt produsele pe bază de vitamina C.

 

7. Consumă lichide şi mănâncă sănătos

Dacă ai probleme cu cearcănele trebuie să consumi suficiente lichide (1,5-2 litri pe zi) şi să adopţi o dietă echilibrată din punct de vedere nutriţional, evitând variaţiile de greutate. Încearcă să reduci consumul de condimente, cafea, ceai negru, alcool, tutun.

 

8. Atenţie la factorii care agravează cearcănele!

Evită suprasolicitarea ochilor, lumina prea puternică, curentul de aer şi fumul.

Alte cauze care pot să influenţeze apariţia cearcănelor sunt: hiperpigmentarea, venele albăstrui (care sunt mai evidente odată cu trecerea anilor), circulaţia deficitară, slăbirea tonusului musculaturii din jurul ochilor, aflăm de la medicul dermatolog Andra Cristea.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • violet.rush pe 21 Dec 2010, 01:49
    alta cauza

    Am citit recent intr-o revista din SUA (numele imi scapa) ca o cauza ce duce la aparitia cearcanelor este lipsa fierului din organism. Sper sa va ajute :)

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod