4 tratamente eficiente pentru acnee

Ai încercat o grămadă de tratamente medicale, dar şi remedii naturale care nu te-au scăpat de acnee? Iată care sunt cele mai eficiente tratamente cu bani puţini pentru acnee!

Ai încercat o grămadă de tratamente medicale, dar şi remedii naturale care nu te-au scăpat de acnee? Iată care sunt cele mai eficiente tratamente cu bani puţini pentru acnee!

 

Obiceiuri care agravează acneea


Primul pas în vindecarea acneei este eliminarea obiceiurilor nocive care agravează această afecţiune, avertizează medicul dermatolog Andra Cristea. Iată care sunt cele mai periculoase obiceiuri pentru tenul tău sensibil şi cu tendinţă acneică:

  • Igiena excesivă şi folosirea unor produse agresive
  • Stoarcerea coşurilor
  • Atingerea feţei cu mâinile
  • Coafura nepotrivită care poate să agraveze problema, nelăsând pielea să respire
  • Consumul insuficient de lichide
  • Alimentaţia nepotrivită bazată pe multe dulciuri şi alimente grase.

 

Nu stoarce coşurile! Coşurile nu trebuie stoarse din cel puţin două motive, aflăm de la medicul dermatolog

  • încercarea de a scoate conţinutul la suprafaţă extinde infecţia
  • acest obicei nesănătos duce la formarea de cicatrici, extrem de greu de înlăturat.


După o curăţare perfectă a tenului, poţi să pui în aplicare câteva tratamente care sunt eficiente şi uşor de urmat acasă.

 

1. Uleiul de muşeţel - calmează tenul

Amestecă zahăr, conţinutul unei capsule de vitamina E, 1-2 picături ulei de muşeţel şi 1 picătură ulei esenţial din arbore de ceai şi puţin acid salicilic. Masează faţă cu mişcări circulare blânde începând de la nas spre exterior.

Lasă câteva minute să acţioneze şi îndepărtează cu apă călduţă.

 

2. Fulgii de ovăz - curăţă porii şi exfoliază

Amestecă 1/4 cană fulgi de ovăz cu puţină apă şi lasă-le 2 minute la fiert până obţii o pastă. Se lasă la răcit după care se amestecă cu 1-2 linguri miere de albine şi se aplică această compoziţie masând uşor faţa, evitând zona din jurul ochilor. Lasă să acţioneze 10-20 de minute, după care îndepărtează cu apă călduţă.

 

3. Frunzele de mentă - efect analgezic şi anti-inflamator

Striveşte în mojar un pumn de frunze proaspete de mentă. Aplică amestecul şi zeama rezultată pe faţă, lăsând câteva minute să acţioneze. Îndepărtează cu apă rece.

 

4. Zeama de lămâie şi apa de trandafiri - proprietăţi antibacteriene

Amestecă părţi egale de zeamă de lămâie cu apă de trandafiri şi aplică mixtura pe faţă. Lasă să acţioneze 10 minute, după care îndepărtează cu apă din abundenţă.

Evită expunerea directă la soare în următoarele ore după ce ai folosit zeama de lămâie, deoarece poate cauza reacţii adverse.
 


 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Irina pe 23 Nov 2010, 14:54
    Interesant..

    Sunt 4 tratamente interesante de care nu am mai auzit pana acum! Si ma confrunt cu probleme ale tenului de ceva timp...:( Aceste remedii chiar mi-au trezit din nou interesul in a mai incerca si altceva! Sper sa obtin rezultate favorabile :) Va multumesc!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod