De Ziua Internațională a Prematurității, Dorna și Salvați Copiii anunță dotarea a încă 15 maternităţi cu echipamente de specialitate

În cadrul campaniei „Grijă pentru copii”, Dorna, împreună cu organizația Salvați Copiii, au dotat, pe parcursul anului 2014, încă 15 maternități din România cu echipamente de specialitate necesare îngrijirii medicale a copiilor născuți prematur.
Trei maternități din București și 12 din țară, din oraşele Brăila, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Galați, Călărași, Târgu Jiu, Satu Mare, Baia Mare, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Zalău și Oradea au primit echipamente medicale de specialitate, precum incubatoare, mese de resuscitare sau aparate speciale de testat hemoglobina și funcțiile vitale ale nou-născuților. Cele 15 maternități incluse în acest program înregistrează o medie anuală de peste 3.000 de cazuri de prematuritate.

Campania „Grijă pentru copii” a fost lansată de Dorna și Salvați Copiii în anul 2013, în scopul susținerii unor programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuților prematur.
De la data lansării și până în prezent, 30 de maternități din România au beneficiat de echipamente de specialitate.

În continuare, România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă: conform statisticilor din 2013, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore. Însă, atunci când nou-născuții sunt îngrijiți corespunzător, 33% din aceste decese pot fi prevenite. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod