De ce nu e bine să porți încălțăminte fără șosete

Poate fi un sentiment satisfăcător să porți încălțăminte fără șosete. Probabil că știi în subconștient că nu este o decizie bună.
S-ar putea să nu ai probleme la început, dar acesta este un obicei prost. Iată de ce nu e bine să porți încălțăminte fără șosete!

Care este motivul pentru care nu e bine să porți încălțăminte fără șosete?


Cu toate că ai picioarele curate înainte să le introduci în încălțări, acest lucru nu va mai fi valabil dacă nu porți șosete. Picioarele tale pot produce până la 500 de mililitri de transpirație în fiecare zi. Chiar dacă transpirația ar fi un lichid steril, acel lichid în pantofii tăi ar fi un lucru rău.
Din păcate, transpirația conține bacterii. Bacteriile se dezvoltă și se reproduc rapid în medii umede și întunecate. Iar acele picioare curate la care ții atât de mult se transformă într-o problemă dacă nu porți șosete.

Dacă porți încălțăminte fără șosete, chiar și picioarele tale au de suferit. Multe perechi de pantofi nu sunt făcute pentru un contact direct cu piciorul. Poți să faci bătături dacă porți încălțăminte fără șosete chiar și pentru o zi. Iar aceste bătături sunt dureroase și dacă nu există o șosetă care să te protejeze, vei avea o rană deschisă într-un pantof plin de bacterii.
Iar bacteriile care cresc în pantofi ajung cu ușurință în sânge. În cele din urmă, s-ar putea să ai de-a face cu o infecție.

Chiar dacă reușești să porți pantofii fără șosete fără a te răni, lucrurile care trăiesc în materialul din pantofii tăi îți pot provoca probleme. Mersul fără șosete te supune riscului apariției dezvoltării unei infecții fungice numite onychomycosis. Această ciupercă dispare destul de greu și îți afectează unghiile de la picioare.

Când corpul tău încearcă să se răcorească, vei transpira.
Iar picioarele transpirate miros urât și poate fi destul de greu să scapi de mirosul urât din pantofi. Specialiștii sugerează utilizarea bicarbonatului de sodiu, încercarea tălpicilor medicinale, aerisirea pantofilor și purtarea acestora în alternanță cu alte perechi de pantofi. Însă dacă nu reușești să scapi de mirosurile neplăcute, s-ar putea să fie nevoie să-ți cumperi alți pantofi.

Poate părea contraintuitiv să porți șosete pentru a nu transpira în pantofi, dar vei avea un nivel al confortului mai mare cu șosete în picioare.
Nu toate șosetele sunt create la fel. De exemplu, șosetele termale pe care le poți purta pe pârtie nu sunt la fel ca șosetele atletice, care sunt concepute pentru a evita umiditatea.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod