5 tipuri de relaţii toxice care te scot din minţi

3. Relaţia în care ai aşteptări nerealiste


Nu-ţi iubeşti partenerul pentru că l-ai etichetat a fi perfect. Îi iubeşti în ciuda acestui fapt, deoarece nimeni nu are cum să fie perfect. Porneşte mai bine de la ideea că nimeni nu va acţiona sau va iubi exact ca tine, deoarece este vorba despre o altă persoană cu alte trăiri şi comportamente. Abia după ce vei înţelege acest aspect şi vei învăţa să nu aştepti ca viaţa ta să fie perfectă alături de un partener poţi să ai o relaţie sănătoasă.

Nici o relaţie nu este perfectă, dar dacă eşti dispus să lucrezi la ea şi să fii deschis poate să se transforme în relaţia visurilor tale.  

4. Relaţia în care comportamentul pasiv-agresiv ia locul comunicării deschise


Partenerul cu un comportament pasiv-agresiv este acela care este mereu de altă părere, dar pe care nu şi-o exprimă deschis. În loc să explice motivul pentru care este irascibil găseşte modalităţi să arunce vina asupra persoanei de lângă el pentru a o face să se simtă prost.

Acesta este un semn că relaţia voastră nu se bazează pe o comunicare deschisă. O persoană care se ascunde în spatele acestui comportament nu se simte în siguranţă să discute deschis cu celălalt de teamă că va fi criticat sau judecat pentru ceea ce gândeşte. Într-o relaţie sănătoasă toate sentimentele şi dorinţele sunt împărtăşite între cei doi parteneri, discutând despre ele în mod deschis.

 

5. Relaţiile construite pe minciuni zi de zi


A omite să-i spui ceva ce are o importanţă mare persoanei de lângă tine este acelaşi lucru cu a o minţi. Dacă eviţi să spui adevărul, la un moment dat el va ieşi la suprafaţă şi încrederea în cuplu va fi teribil zdruncinată.

Dacă ţi-ai prins partenerul cu minciuna confruntă-l şi discutaţi despre acest lucru. Reţine că iertarea şi împăcarea nu pot să apară decât atunci când adevărul gol-goluţ a fost spus răspicat, indiferent de cât de rău doare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod