Poftă de mâncare

10 semne care îţi arată că suferi de o dereglare hormonală, dar pe care le ignori

Din păcate, aceste modificări hormonale pot avea efecte extrem de enervante asupra vieţii noastre de zi cu zi. Descoperă semnele care anunţă că te confrunţi cu o dereglare hormonală!
Conform diply, există unele probleme cu care ne confruntăm şi la care nu ne gândim că ar putea să ne anunţe că suferim de o dereglare hormonală:

1. Semne ale unei dereglari hormonale: Oboseala cronică


Toată lumea se simte din când în când obosită, însă dacă se întâmplă mereu, atunci de vină sunt hormonii. Dacă ai prea mult progesteron te vei simţi mereu somnoroasă. O altă cauză a acestei obosei poate fi disfuncţia tiroidiană, iar analizele de sânge te pot ajuta să descoperi acest lucru.


2. Semne ale unei dereglari hormonale: Insomnia

Deasemenea, e posibil ca nivelul de progesteron să fie prea mic, iar asta îţi provoacă insomnii.

3. Probleme de memorie


Modificările nivelului de estrogen şi progesteron pot provoca tulburări de memorie. Deasemena pot fi semnala probleme cu tiroida.

4. Acnee de care nu poţi să scapi

Este normal ca acneea să apară aproape de menstruaţie, însă dacă nu scapi de ea e posibil să ai prea mulţi androgeni. Acest lucru îngreunează munca glandelor sebacee şi blochează porii.


5. Semne ale unei dereglari hormonale: Probleme cu stomacul

Există multe cauze pentru durerile de stomac, balonare sau greaţă. Stomacul e sensibil la schimbările hormonale şi poate fi motivul pentru care ţi se întâmplă aceste lucruri.

6. Dureri de cap

Dacă durerile de cap apar cam în acelaşi timo, în fiecare lună, atunci estrogenii au scăpat de sub control.

7. 
Semne ale unei dereglari hormonale: Modificări ale sânilor

Dacă îi simţi mai moi decât de obicei e posibil ca estrogenul să fie în scădere, iar dacă sunt mai tari atunci sunt în creştere.
În ambele situaţii trebuie consultat un medic.

8. Pofta de mâncare


Atunci când nivelul de estrogen scade este afectat un alt hormon numit leptina, care controlează foamea.

9. Semne ale unei dereglari hormonale: Libidoul scăzut

Când te simţi mai puţin interesată de sex decât de obicei, atunci e posibil să te confrunţi cu o scădere a testosteronului.

10. Călduri şi transpiraţii nocturne

Oricine se apropie de menopauză ştie cât de neplăcute sunt aceste simptome. Ele pot fi cauzate de un nivel de estrogen scăzut.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod