Sindromul The Poker Player în business, carieră și în viață

Oricine uită că businessul sau cariera reprezintă doar unul dintre rolurile propriei vieți și nu trebuie să acapareze toate celelalte roluri importante.
Cazul celor obsedați de jocuri de noroc ce nu înțeleg să folosească doar resurse financiare și de timp, pe care și le pot permite, fără să le afecteze restul vieții.

Sindromul ‘the poker player” se refera la toti cei care devin obsedati de ceea ce fac, uitand de: familie, prieteni, sau de alte activitati.

In acest sens putem vorbi despre jucatorii de poker care isi propun sa joace anumite sume, ce nu le afecteaza viata si cei care sunt in stare sa isi joace toate resursele pe care le detin dar sa se si imprumute fara sa se gandeasca cum si cand pot returna imprumutul.

Vedem acest sindrom la: patroni, manageri, carieristi din orice domeniu (avocatura, magistratura, medicina, inginerie, finante-contabilitate, etc), jucatorii de jocuri de noroc, pariuri…

Cum se manifesta acest sindrom:


pasiunea devine obsesie;
obsesia acapareaza toata celelalte roluri ale individului: copil, parinte, prieten, amic.
Astfel nu mai este interesat de nimeni si de nimic, in afara propriei obsesii.
isi creaza relatii bazate doar pe propria obsesie;
se descotoroseste rapid de oricine nu ii impartaseste obsesia sau doreste sa ii arate ca mai sunt si alte lucruri importante pe aceasta lume, cum ar fi: famiie, prieteni, alte pasiuni sau hobby-uri;
oriunde se afla impune propriile conceptii avand o atitudine dictatoriala. Citește continuarea pe kudika.ro


kudikaro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod