Poti s-o iei de la capat?

Acest articol cere in debutul sau un exercitiu de imaginatie: daca te-ai trezi cu un incendiu in casa, ce ai lua cu tine, incercand sa mai salvezi ceva? Gandeste-te bine si incearca sa scrii raspunsul pe o foaie de hartie.

Daca textul depaseste un rand, e clar: nu dispui de curajul necesar pentru a lasa totul in urma si a incepe o noua viata. Desi te-ai gandit de multe ori sa incepi o alta viata, ai avut, de fiecare data, indeajuns de multe motive pentru a renunta la aceasta idee.

In sine, orice schimbare din viata ta presupune un alt inceput.
Depinde numai de tine daca acest inceput este o deschidere spre ceva nou sau, pur si simplu, debutul unui scenariu asemanator celui din care ai iesit.

De multe ori, iesi dintr-o relatie nepotrivita si ai impresia ca ai inceput o noua viata. Dar pentru a reusi acest lucru, trebuie sa lasi in urma tot, inclusiv felul de a fi, de a reactiona, de gandi, de a decide etc.

Daca mergi in continuare ghidandu-te dupa aceleasi principii si moduri de a actiona, nu este exclus ca in viitor sa fii pusa din nou in fata luarii unei decizii care presupune o schimbare majora.
Si aceasta schema se va repeta la nesfarsit.

Decizia de a schimba ceva trebuie sa iti apartina in totalitate, dar nu este de ajuns numai atat. Trebuie sa fii foarte ferma, din moment ce ai luat aceasta hotarare, si sa nu abandonezi acest "proiect" cand este in curs de desfasurare.

O viata noua presupune constructia unei "scene" care sa te atraga si sa te incite: schimba-ti locuinta, stilul vestimentar, jobul, fa-ti prieteni noi si nu te mai lasa ghidata in luarea deciziilor de experientele din trecut.


Daca vrei un nou inceput, este foarte important ca acesta sa cuprinda toate detaliile vietii tale si sa vina brusc, nu treptat. Schimbarea in trepte nu iti va permite sa intervii asupra tuturor aspectelor vechi si atunci vei pasi catre un viitor care, in scurt timp, va fi alterat de trecut.

Cu alte cuvinte, depaseste toate lucrurile care tin de trecut si alege numai ceea ce iti face placere cu adevarat. Opteaza pentru un stil de viata care sa te atraga si care sa-ti dea posibilitatea de a te descoperi pe tine altfel decat stiai ca esti.


Un nou inceput nu inseamna a renunta, ci a actiona curajos si a fi stapana vietii pe care o traiesti. Nu-ti lasa viata sa te stapaneasca, tu esti cea care are fraiele in mana. Actioneaza in consecinta!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod