Foloseste intuitia in alegerile tale

Daca ai inclinatie spre a fi dependenta de gandirea abstracta, rationala, in general, mai putin imaginativa, iti ofer cateva recomandari pentru a te modela si a capata mai multe trasaturi ale unei personalitati intuitive, ceea ce ti-ar fi de foarte mare folos in multe situatii. Iata care ar fi aceste recomandari:

1.
Atunci cand iti cumperi un obiect, de imbracaminte, de exemplu, tine-l in mana si inchide ochii pentru cateva secunde; imagineaza-ti nu doar cum ai arata, ci si cum te-ai simti daca l-ai purta.

2. Daca ai o noua cunostinta, pune-te in situatia de a sti cum si ce ai simti, peste catva timp, fata de aceasta, daca ati deveni prieteni, de exemplu.

3. Daca este vorba despre un material pe care vrei sa il cumperi, pipaie-l usor, inchide ochii pentru o clipa si gandeste-te daca iti place.

4. Daca ai de ales intre doua joburi, incearca sa intuiesti care dintre acestea te va determina sa fii mai "in largul tau" si iti va oferi posibilitatea de afirmare, dupa cateva luni de la angajare.
Incearca sa simti acest lucru, nu sa-l analizezi logic.

5. In cazul unui obiect de arta, al unui tablou, de exemplu, daca vrei sa il cumperi, inchide ochii si incearca sa intuiesti daca te-ar face sa te simti bine atunci cand il vei privi, pe un anumit perete din casa ta.

Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca nu trebuie, in general, sa stai cu o foaie in mana, enumerand logic avantajele si dezavantajele evenimentelor viitoare, ci sa te gandesti la ele simulandu-le in imaginatie si, totodata, observandu-ti reactiile emotionale la simularea in cauza.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rodilina pe 3 Ian 2009, 10:43
    din alta lume

    as vrea sa va rog sa ma ajutati cu ceva informatie sau sfaturi despre ceea ce inseamna a te simti diferita de cei din jur.deseori lucrurile imi par complicate si imi place sa meditez asupra lor,pentru ca am impresia ca nu sunt ca toti si gindesc diferit.Imi place multe ori sa fiu singura si sa sufar in tacere.parca ar fi o bucata din stilul meu si din hrana mea sufleteasca.Am o relatie care nu curge deloc bine si de cite ori incerc s-o rup partenerul nu-mi permite.II spun ca nu suntem unul pentru altul dar el nu ma intelege.Ajutatima cumva sa ma regasesc si sa inteleg totusi cine sunt in viata aceasta si cum sa merg mai departe,fiindca asa imi vine foarte greu.multumesc!

    0
    0

  • mzv pe 5 Dec 2008, 12:15
    intuitie

    Si ce poti spune cand ai intuitie (sentimente de neliniste fara motiv , atunci cand esti pe un drum, si gandesti posibilitatea unei viitoare suferinte) dar vointa este slaba sa pui punct? Mie mi s-a intamplat des sa am intuitia necesara dar sa las lucrurile sa curga, sa accept anumite evenimente etc. Asta este prostie,,, asta am ajuns sa gandesc, sufar din prostie si lipsa de atitudine

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod