De ce este important să faci alegerile care îți cultivă dezvoltarea personală

Atunci când te confrunți cu o alegere în viață, alege întotdeauna ceea ce va stimula dezvoltarea personală în locul căii ușoare. Deși alegerea mai ușoară poate fi mai puțin complicată decât durerea și suferința, aceasta nu reprezintă cea mai bună decizie. Nu pierde șansa de a face alegerile care îți cultivă dezvoltarea personală.

Care este motivul pentru care ar trebui să faci alegerile care îți stimulează dezvoltarea personală?


Opțiunile aliniate la creșterea personală sunt rareori ușoare, însă merită să investești în tine. Fiecare alegere te aduce mai aproape de persoana care îți dorești să fii. Alegerile sunt barometrul tău pentru viață, așa că evită alegerile ușoare. Este alegerea ta cum răspunzi provocărilor, cum trăiești momentul prezent și dacă atingi excelența în tot ceea ce faci.
Este important să ai un caracter integru chiar și atunci când ceilalți nu văd. Caracterul se referă la relația pe care o ai cu tine însuți și cu alții. Uneori nu știi cât de rezilient ești până când contează. În aceste vremuri, voința interioară este cunoscută, de aici pornind și scopul creșterii tale. Fii meticulos în alegerea creșterii personale! 

Întotdeauna faci alegeri. Chiar și atunci când nu te poți hotărî este o alegere. Ia în considerare următoarele întrebări atunci când te afli în conflict între două opțiuni și nu poți decide:

Voi regreta mai târziu această decizie?
Îmi urmez valorile și integritatea?
Ce voi obține prin luarea acestei decizii?
Ce voi pierde prin luarea acestei decizii?

Uneori, va fi nevoie să ieși din zona ta de confort.
Uneori, te vei simți inconfortabil sau jenat în fața colegilor, familiei și prietenilor. Uneori, va trebui să faci alegeri care nu vor aduce pacea într-o situație. În aceste cazuri, vei alege creșterea personală. Uneori, îți vei asuma riscuri care ar putea intra în conflict cu stima de sine și caracterul personal. Cu toate acestea, nu este înțelept să lași la o parte valorile, deoarece acestea reprezintă singură măsură adevărată pe care nu o poți reconstrui.

Trebuie să alegi calea dintre îmbunătățire și excelență, deoarece este aliniată la caracterul moral.
Dacă te abați de la această cale, este posibil să nu te mai poți întoarce. Creșterea depinde de activități. Nu există dezvoltare fizică sau intelectuală fără efort, iar efortul înseamnă muncă. Mulți oameni întâmpină probleme în viața lor, deoarece aleg calea ușoară. Toată lumea caută comenzile rapide, indiferent dacă este vorba de afaceri, sănătate, finanțe sau relații. Dar după cum știi, ceea ce obții repede s-ar putea să nu dureze prea mult.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod