Cum te fac magazinele să cheltuiești mai mulți bani

Poți economisi bani atunci când cumperi alimente sau haine. De fiecare dată când intri într-un magazin, ești manipulat.
Designul și afișarea mărfurilor sunt concepute pentru a te face să cheltuiești mai mulți bani. Iată care sunt modalitățile prin care marketingul manipulează consumatorii!

Modalități prin care magazinele te fac să cheltuiești mai mulți bani

1. Mersul la dreapta


Primul sfat care te ajută să economisești bani este destul de simplu. Pur și simplu mergi la stânga. Peste 90% dintre oameni merg în natural spre dreapta atunci când intră într-un magazin. Dacă vrei să reduci cheltuielile, ia-o la stânga!

2. Maparea magazinelor


Vorbind despre maparea drumurilor dintr-un magazin, stai departe de căile principale dintr-un magazin. Se știe că cei mai mulți oameni stau în partea din față a magazinului.
Du-te până în spatele acestuia sau prin mijloc. Fie că este vorba de mijlocul raftului sau al magazinului, acolo vei economisi cei mai mulți bani.

3. Blocajele culoarelor


Ferește-te de lucrurile care blochează culoarele. Acestea sunt denumite avanposturi de marfă sau insule, adică acele aranjamente drăguțe din mijlocul culoarelor magazinelor care te îmbie să le observi. Acestea îți vor declanșa două tipuri de instincte - fuga sau lupta. Dacă alegi să mergi în jurul acestor insulițe cu produse, te vei simți în siguranță, deci vei cumpăra mai mult.
Ar trebui să știi că aceste insule cu produse cresc vânzările cu peste 90%.

4. Mostrele sunt o capcană


Știi acele mostre care se dau gratuit? Sunt o capcană. Acestea stimulează cortexul pre-frontal, acolo unde au loc deciziile impulsive. Nu îți va vine să crezi cât de eficient este acest truc. Mostrele cresc vânzările oriunde, de la 90 la 93%. Un studiu a descoperit că atunci când vine vorba de mostrele alimentare, vânzările au crescut cu peste două mii de procente.

5. Scaunul pe care te poți odihni


În cele din urmă, ferește-te de scaune, deoarece cumpărăturile ar trebui să fie inconfortabile. De fapt, stimulăm punctul durerii din creier atunci când dăm cuiva banii noștri.
Acest stres pe care îl simțim este modul nostru natural de a ne spune să nu exagerăm. Există un motiv pentru care există acele scaune lângă cabinele de probă. Te îmbie să te așezi și să te odihnești, astfel încât să poți continua cumpărăturile.

Acum că știi cum te fac magazinele să cheltuiești mai mulți bani, cum vrei să blochezi trucurile lor?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod