Cum să te porți cu oamenii toxici

Oamenii toxici reprezintă acel grup de persoane cu care ne confruntăm cu toții la un moment dat în viața noastră. Narcisiștii, mincinoșii, sociopații, manipulatorii, bârfitorii si victimele sunt doar câteva exemple de oameni toxici. Aceștia găsesc mereu un mod de a intra în viețile oamenilor, creând dramă și anarhie. Iată cum poți să te porți cu oamenii toxici, pentru binele sănătății tale mintale!

Modalități eficiente în care să te porți cu oamenii toxici


Acest tip de oameni îți poate strica viața și împiedica progresul din viața ta. Știi ce trebuie să faci pentru a evita aceste acțiuni?

1. Ignoră-i


Oamenii toxici caută atenție cu orice preț. Chiar dacă este ziua de naștere a cuiva, o persoană toxică va găsi modalitatea perfectă de a atrage atenția asupra sa. Începe cu acțiuni mici (întreruperea celorlalți, tonul ridicat al vocii). Iar dacă nu primește atenția pe care și-o dorește, acțiunile sale devin mai drastice și încep certurile.
Un cerc social nu ar trebui să graviteze niciodată în jurul unei singure persoane. Cel mai bun plan de acțiune este să ignori acest tip de persoane.

2. Nu te încrede în ei


Persoanele toxice vor împărtăși secrete cu ceilalți oameni doar pentru a părea interesante și vor comenta și bârfi oamenii pe la spate. Dacă întâlnești o persoană care face acest lucru, nu te lăsa păcălit de faptul că un om toxic face asta pentru că te place sau pentru că are încredere în tine. Te va trăda la fel de ușor.
Va merge la alte persoane și le va spune ce ai zis tu. Iar acest lucru creează tensiune între oameni.

3. Evită manipulatorii


Manipulatorii îți vor distruge viața. Îți vor manipula sentimentele pentru a te convinge să acționezi în anumite feluri, pentru a-i ajuta să-și atingă scopul. Manipulatorii compulsivi au adesea puține calități notabile, așa că este recomandat să-i eviți.


4. Nu te implica în drame


Cei mai mulți oameni oferă argumente numai în domeniile despre care știu și între patru ochi. Oamenii toxici nu sunt așa, le place să-și spele rufele murdare în public, iar atunci când se declanșează o ceartă, vor ca toată lumea să fie de partea cuiva.
Nu contează dacă ești implicat sau nu, nu contează dacă știi de ce se ceartă cei doi oameni implicați, o persoană toxică nu îți va permite să rămâi neutru. Adesea, certurile dintre mai multe persoane toxice pot fi cataclismice, iar cei prezenți vor fi prinși în dramele lor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod