Cum să îi asculți eficient pe cei din jurul tău atunci când au nevoie de tine: 3 sfaturi de la un psiholog

2020 a fost și este în continuare un an plin de semne de întrebare, iar cei din jur au din ce în ce mai multă nevoie de înțelegere și sprijin.
Cu siguranta, ti s-a intamplat de cel putin cateva ori, in acest an, ca prietena ta cea mai buna, mama sau o ruda sa iti povesteasca momentele dificile prin care trece. Fara indoiala, ti-ai dorit sa asculti cu atentie si sa poti fi de folos cat de mult se poate.

Intr-adevar, nimanui nu ii este usor sa faca fata schimbarilor constante, atmosferei tensionate si mediului instabil. De aceea, a ne asculta reciproc si a ne intelege este esential in aceasta perioada. Dar ce inseamna sa asculti activ si eficient pe cineva? Psihoterapeutul Ali Mattu explica si te invata cum ii poti asculta pe ceilalti ca un psiholog!

Cum sa asculti eficient: 3 sfaturi bune de la un psihoterapeut, usor de aplicat in viata de zi cu zi


1. Reformuleaza informatia pe care tocmai ai auzit-o, cu propriile tale cuvinte


Stii acel moment cand cineva tocmai a terminat de povestit ceva trist si nu stii cum sa reactionezi sau ce sa spui in continuare? Ei, bine, cea mai sigura optiune este sa repeti informatiile pe care tocmai le-ai auzit, dar folosind propriile tale cuvinte.

Astfel, ii poti arata persoanei cu care vorbesti ca ai fost atenta, ca iti pasa si ca ai inteles ceea ce ti-a spus. In plus, repetand informatia, poti verifica daca ai inteles bine sau daca ai prins ideea principala a discutiei. 
Citește continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod