Casatorie sau concubinaj?

Vei fi o mama de familie grava si impozanta sau o cuceritoare de cursa lunga?

Casatorie

Avantaje: vei evita multe traumatisme fara sa-ti reprimi instinctul care te determina sa cauti protectie continua, mai ales atunci cand ai o problema care isi cere implinirea maternala.

Inconveniente: oboseala, delasare, plafonare... acelasi barbat ani in sir, cu aceeasi telecomanda a televizorului in mana.

Concubinaj

Avantaje: schimbarea partenerului (din ce in ce mai bun), multiplicarea intalnirilor amoroase iti vor permite sa-ti descoperi toate fatetele personalitatii tale. Vei avea satisfactia cunoasterii propriei valori, vei putea sa daruiesti mult mai mult decat se asteapta de la tine.

Inconveniente: oboseala, insatisfactie; te vei intreba intr-o buna zi la ce ti-a folosit aceasta alergatura dupa barbati...
si cum fizicul plateste tribut anilor, te vei trezi singura cu pisicile tale.

Eugen stefanescu, Licentiat in Teologie si Asistenta Sociala
Doar in cadrul casatoriei doua persoane libere se pot darui reciproc si fara teama sau egoism. Actul conjugal scos de sub aceasta umbrela protectoare, a angajarii oficiale si in fata lui Dumnezeu, risca sa devina un simplu instrument de atingere a placerii si astfel "iubirea" se rezuma doar la folosirea celuilalt in interes personal. Actul sexual nu este nici o joaca, nici ceva inutil, nici rau in sine si nici un bine indiscutabil.
Intelegerea sa conform scopurilor reale nu poate aduce decat fericire si intarirea unei relatii de iubire. Un moment de placere obtinut in afara regulilor dupa care Dumnezeu ne-a creat poate costa fie sanatatea (SIDA, boli venerice, avort), fie ranirea sentimentelor, fie complicarea vietii la o varsta neadecvata (sarcini in adolescenta), pierderea sensului existentei sau chiar ruperea relatiei cu Dumnezeu.

Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod