5 lucruri mărunte care îți dezvăluie multe despre caracterul unei persoane

5 lucruri mărunte care îți dezvăluie multe despre caracterul unei persoane

Una dintre cele mai utile abilități pe care să le dobândești în viață este aceea de a evalua cât mai repede și mai corect caracterul oamenilor.
Te va ajuta să ai relații mai bune și să eviți situații dificile și frustrante. 

Inteligența emoțională este un atu în acest caz. Unii oameni reușesc să-i „citească” imediat pe cei din jur. Dar dacă nu ai un astfel de talent, atunci te poți baza pe observarea unor detalii care îți vor dezvălui foarte multe despre personalitatea și caracterul celor cu care ai de-a face. 

Scopul nu este să judeci oamenii doar de dragul de a-i judeca, ci să-i cunoști mai bine pe cei care intră în viața ta la un moment dat. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le observi:

Cum își respectă promisiunile


Nu este vorba de promisiuni majore, așa cum sunt cele pe care le facem la nuntă, ci despre lucruri mărunte: „Îți dau un răspuns până joi”, „Ajung în cinci minute”, „Te sun la ora șapte”.
Cu toții riscăm să le încălcăm din când în când pentru că viața este imprevizibilă și nu putem controla totul. Dar dacă observi un tipar în cazul cuiva care are tendința de a nu-și respecta aproape niciodată micile promisiuni, poți învăța ceva din asta. O astfel de persoană nu este cineva pe care să te bazezi, nu pune preț pe ceea ce zice sau nu te apreciază suficient de mult încât să-și țină promisiunile față de tine.

Citește și: 10 trăsături ale oamenilor optimiști


Cum tratează oamenii de la care nu are nimic de câștigat


„Poți să judeci cu ușurință caracterul unui om după modul în care îi tratează pe cei care nu pot face nimic pentru el”, spunea omul de afaceri Malcolm Forbes. Un test simplu este de a observa cum se comportă o persoană cu angajații dintr-un restaurant, cu vânzătorii, cu străinii de pe stradă, cu oamenii de serviciu, cu cei care îi sunt subalterni la locul de muncă ect.
În general, cu cei care nu au autoritate sau putere asupra sa. Acest comportament îți va spune foarte multe despre caracterul unei persoane.

Cum se comportă când greșește


Cu toții greșim. Contează, însă, cum reacționăm atunci când facem o greșeală. Vei afla multe despre caracterul cuiva dacă îi observi reacția atunci când greșește. Cere scuze și promite să nu mai repete greșeala? Își caută scuze, devine defensiv sau nu spune nimic? Încearcă să dea vina pe altcineva pentru propria greșeală? Te acuză pe tine sau susține că exagerezi? Adevăratul caracter al unui om poate fi observat nu atunci când lucrurile merg bine, ci atunci când apar dificultăți.

Cum se comportă când greșești tu


Pe de altă parte, comportamentul cuiva atunci când tu faci o greșeală este la fel de important.
Există multe moduri în care cineva poate reacționa, iar asta depinde de personalitatea sa, dar și de cum a fost educat. De exemplu, ar putea să-ți spună ce anume l-a/a deranjat/o și să treacă peste. Sau ar putea să-ți poarte pică mult timp, să nu-ți accepte scuzele, să generalizeze („Așa faci tu mereu!”) sau să te insulte. Dar dacă nu este o greșeală majoră și reacția este disproporționată, poți descoperi astfel adevăratul caracter al persoanei respective.

Cum se comportă cu oamenii de la care poate obține ceva


Cu toții avem comportamente diferite în funcție de cei cu care interacționăm, ceea ce este absolut normal. De exemplu, studiile au arătat că oamenii se comportă mai urât cu cei cu care au o relație mai apropiată... Nu sună tocmai bine, însă acesta este adevărul.
Este motivul pentru care îi poți spune fratelui tău că este un idiot atunci când te enervează, dar nu poți face același lucru cu șeful tău. Însă unii oameni își schimbă complet comportamentul atunci când au în față o persoană de pe urma căreia ar putea avea ceva de câștigat. Devine lingușitoare cu cei care îi sunt „superiori” și îi ignoră pe cei care îi sunt „inferiori”? Are tendința de se împrieteni cu cei care au bani, putere, funcții importante? Astfel de tipare dezvăluie foarte multe despre caracterul unui om.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod