Puterea sentimentelor exprimată pe hârtie: 6 scrisori de dragoste celebre

Înainte să apară Instagramul, mesajele text sau emailul cuplurile de îndrăgostiți din jurul lumii comunicau prin scrisori. Sentimentele așternute pe hârtie creează apropiere și intimitate. Citește câteva fragmente din scrisori de dragoste celebre și îți vei aminti cât de plăcut este să-ți împărtășești gândurile cu persoana iubită.
Poate că diamantele sau cadourile parfumate atrag atenția, dar cuvintele scrise din inimă transmit mult mai elocvent iubirea și atașamentul reciproc. Exemplele de scrisori de dragoste celebre te vor inspira pentru a scrie un mesaj emoționant jumătății tale, care vă va apropia și mai mult.
Scrisorile de dragoste au captivat mințile și inimile multor civilizații. Forma, decorul sau conținutul au evoluat în timp, dar scopul rămâne neschimbat: comunicarea lucrurilor ascunse în inimă și a emoțiile veridice.

 
Iată câteva exemple de scrisori de dragoste celebre care îți vor da de gândit de fiecare dată când urmează să vezi persoana iubită:

 
1. Cântarea Cântărilor din Vechiul Testament

Este cunoscută și sub denumirea Cântarea lui Solomon și conține un fragment în care se vorbește despre partenerul de viață. Este un exemplu captivant de iubire în cadrul scrierilor religioase.
 
„Eşti atât de frumoasă, iubita mea, atât de frumoasă!
Ochii tăi sunt ca o pereche de porumbei.
Eşti atât de frumos, iubitul meu, atât de plăcut!
Verdeaţa este patul nostru;
Grinzile casei noastre sunt cedrii,
iar tavanele ei sunt brazii.”

 
2. Rukimini pentru Krishna

Un alt exemplu de scrisoare de dragoste din antichitate este și scrisoarea trimisă de Rukimini lui Krishna, care apare în Bhagavata Purana. În această scriptură hindusă Rukimini își exprimă în mod elocvent afecțiunea față de Krishna:
 
„O, cea mai frumoasă din toate lumile, am auzit de darurile tale.
Toți cei care te ascultă simt cum le pătrunzi în suflet. Tu le vindeci trupul, iar celor care te pot vedea frumusețea ta le dă un scop unic în viață. Mi-am devotat inima ție, fără rezerve!”.

 
3. Generalul Napoleon Bonaparte pentru Josephine Bonaparte

Pe vremea când era un tânăr ofițer Napoleon Bonaparte a cunoscut-o pe Josephine, care era cu 6 ani mai în vârstă decât el. I-a scris nenumărate scrisori de dragoste în timpul războaielor, deși ea i-a răspuns foarte rar. Iată un fragment emoționant:
 
„Cu câteva zile în urmă credeam că te iubesc, dar de când te-am văzut mi-am dat seama că te iubesc de o mie de ori mai mult. Din prima clipă în care te-am cunoscut te-am adorat și tot ce simt se intensifică în fiecare zi. Este greșită ideea lui La Bruyére că iubirea vine toată deodată. Fiecare lucru din viață are propria evoluție în etape.
Te implor, ajută-mă să-ți văd și defectele: fii mai puțin frumoasă, mai lipsită de grație, mai nemiloasă...”.

 
4. Ludwig van Beethoven pentru Muza sa nemuritoare

Destinatara acestei scrisori a fost subiectul numeroaselor dezbateri, dar impactul este dat în primul rând de pasiunea din cuvintele artistului. Scrisoarea neexpediată a fost găsită după decesul lui Beethoven:
 
„Oricât m-ai iubi, eu te iubesc mai mult!
Pot trăi în întregime doar lângă tine sau deloc. De ce trebuie să fim atât de departe unul de altul? Iubește-mă azi, ieri…cu câte lacrimi tind către tine. Îmi doresc să fim împreună…tu..tu…viața mea..ești totul pentru mine…
Mereu al tău
Mereu a mea
Mereu a noastră
Al tău pentru totdeauna Ludwig“

 
5. Zelda Fitzgerald pentru F. Scott Fitzgerald

Soții Fitzgerald au avut o relație tumultoasă, cu multe scrisori emoționante trimise de-a lungul timpului. Iată un fragment în care se întrevede personalitatea aparte a Zeldei:
 
„Dragul meu, ador nopțile de catifea.
Nu m-am putut hotărî dacă te iubesc mai mult când lumina se împletește cu întunericul în zori sau când suntem iluminați doar de lună. Te iubesc și aș merge ore în șir pe liniile telefonice în timp ce țin dragostea ta ca pe o umbrelă care mă împiedică să cad”.

 
6. Richard Burton pentru Elizabeth Taylor

Richard Burton s-a îndrăgostit de Elizabeth Taylor când a văzut-o pe platourile de filmare pentru filmul „Cleopatra” din 1963. Povestea lor de dragoste a fost admirată și criticată, dar intensitatea sentimentelor lor nu poate fi negată.
 
„Ochii mei așteaptă să te vadă pentru că sunt orb fără tine. Nu-ți dai seama cum mă fascinezi! Ești irezistibilă într-un mod periculos și special”.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod