Intuitia in dragoste

Intuitia reprezinta un mod de a obtine informatii care nu intra in contact direct cu simturile, dar te ajuta sa intri in relatie cu propriile tale nevoi, precum si cu acelea ale partenerului prezent si viitor.

Laura Day a scris o carte cu titlul "Intuitia in dragoste", destinata tuturor celor care isi doresc sa-si gaseasca o relatie romantica sau sa o amelioreze pe cea existenta. Ea isi propune sa ne invete cum sa ne folosim intuitia pentru a gasi si identifica dragostea din viata noastra.

A fi implicat intr-o relatie iubitoare este vital pentru sanatate; copiii au nevoie de iubire pentru a se dezvolta armonios, iar oamenii implicati in relatii afectuoase traiesc mai mult.

Intuitia functioneaza tot timpul, ea te ajuta sa descoperi cine esti si ce doresti de la dragoste. Prin intermediul ei primesti semnale de la potentialii parteneri compatibili si tot ea iti da posibilitatea de a transmite semnale altora.

Incercand sa iti controlezi in mod constient intuitia, vei reusi sa gasesti si sa intensifici dragostea in viata ta, pentru ca ea iti atrage atentia asupra unor informatii importante. Daca simti ca e in neregula ceva cu atitudinea partenerului, poti cauta informatii despre caile cele mai potrivite pentru a-l interpela, gesturile la care el ar raspunde intr-un mod pozitiv.

Capacitatea de a-l iubi pe celalalt face parte dint-un ansamblu: capacitatea de a iubi viata, de a iubi oamenii, de a fi recunoscator.
Punctul de plecare este dragostea pe care o putem avea in primul rand pentru noi insine. Daca te iubesti pe tine esti mai dispus sa-i iubesti pe ceilalti si sa vezi mai degraba partea pozitiva a lucrurilor.

Incearca sa-l observi pe celalalt - fata sa, mimica, reactiile sale, ceea ce spune, apoi imagineaza-ti ceea ce nu spune, ceea ce asteapta de la tine sau ceea ce refuza. Asa vei invata sa-l ghicesti cu ajutorul intuitiei - sa afli ce gandeste cu adevarat, ce simte, ce doreste. Intuitia este rezultatul unei foarte lungi invatari; adesea spontana, ea consta in a verifica continuu ceea ce iti imaginezi sau ghicesti.

Intuitia se bazeaza pe un suport fizic obiectiv, adesea foarte subtil: o mimica abia perceptibila, un anumit ton al vocii, o privire fugitiva.
Incepe chiar acum sa-ti dezvolti aceste calitati, obisnuindu-te sa verifici cat mai des ceea ce iti imaginezi despre celalalt.

Intuitia ne ajuta sa gasim si sa acentuam dragostea, dar ne ajuta si in moduri mai profunde, cum ar fi:

  •  ne da posibilitatea de a face ca o noua cunostinta sa se simta inteleasa de la primul contact;
  •  ne ajuta sa simtim ce calitati sa ne scoatem in evidenta pentru a atrage o anumita persoana;
  •  ne da ocazia sa descoperim necesitatile celui de langa noi si sa stim sa i le satisfacem;
  •  ne ajuta sa ne cunoastem propriul drum in viata;
  •  prin intermediul ei intram in legatura cu propriile noastre probleme personale care impiedica gasirea unei relatii satisfacatoare;
  •  ne ajuta sa simtim ce fel de partener e necesar pentru noi si unde anume il putem gasi.


Si nu trebuie sa uitati ca "a iubi inseamna a dori in mod autentic binele celuilalt, deci a iubi inseamna a-l elibera pe celalalt de asteptarile mele." (A. Moreau).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod