7 semne care îți arată că ai de-a face cu un narcisist somatic

7 semne care îți arată că ai de-a face cu un narcisist somatic

Dacă ai întâlnit vreodată pe cineva care trăiește cu convingerea că aspectul său fizic îi dă dreptul să se considere mai important decât ceilalți, înseamnă că ai dat peste un narcisist somatic.
In general, narcisistii sunt usor de recunoscut – sunt cei care isi dau importanta, care nu au empatie pentru ceilalti si care simt o nevoie permanenta de validare. Dar cum iti dai seama ca ai de-a face cu un narcisist somatic?

„Un narcisist somatic isi foloseste corpul si spatiul fizic din jur ca pe o cale de a-si exprima narcisismul. Superioritatea si importanta pe care si-o da rezida din perceptia lor asupra aspectului sau fizic”, spune psihoterapeutul Katherine Schafler. O astfel de persoana se poate considera mai frumoasa, mai puternica si mai potrivita decat ceilalti, explica psihoterapeutul Christine Scott-Hudson.

Manualul de diagnostic si statistica, pe care terapeutii occidentali il folosesc pentru a stabili diagnosticele, nu imparte narcisismul in mai multe tipuri.
Expertii considera, insa, ca narcisismul include trei grupuri mari: narcisistii cerebrali, care se cred superiori intelectual, narcisistii sexuali, care isi dobandesc superioritatea din exploatarea unor situatii sexuale, si narcisistii somatici, a caror superioritate provine din supraevaluarea corpului lor.

Desi nu sunt niste termeni clinici si nici nu reprezinta concepte psihologice demonstrate stiintific, expertii contactati de Mind Body Green au identificat sapte semne care iti arata ca ai de-a face cu un narcisist somatic.

1.
Sunt obsedati de alimentatie, fitness si de aspectul fizic

Narcisistii somatici isi petrec mare parte din timp cu activitati precum fitnessul si dieta si vorbesc mult despre asta. Operatiile estetice sunt populare printre acesti oameni. Altii cheltuiesc foarte mult pe haine, echipament de fitness si machiaj, arata Adina Mahalli, consultant de sanatate mentala. „Vor fac orice pentru a se asigura ca aspectul lor este impunator”, adauga ea. De asemenea, acestia vaneaza complimente la adresa aspectului lor fizic. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod