Semne care te ajută să recunoști oamenii falși

Oamenii falși sunt prezenți în viața fiecărei persoane, fie că reușesc să reziste mai mult sau doar sunt în trecere. Cu toate că s-ar putea să speri că te înșeli cu privire la o persoană, nu este atât de greu să îți dai seama de oamenii falși.
Te întrebi care sunt consecințele unei astfel de relații? Ei bine, nu poți să ai încredere în astfel de oameni. Nu îți poți împărtăși grijile, problemele sau bucuriile. O persoană care pretinde în mod constant că îi pasă de alții sau încearcă să le facă altora pe plac nu poate fi chiar cel mai bun prieten. Viața este prea scurtă pentru a-ți pierde timpul cu prieteni sau chiar membri ai familiei care se prefac că le pasă.

Cum poți să recunoști oamenii falși?


1. Fac planuri pe care nu le respectă


Te-ai întâlnit vreodată cu un prieten vechi pe stradă și a vrut să programați imediat o întâlnire la cafea? S-a bucurat atât de mult că te-a văzut și ți-a povestit despre toate lucrurile minunate pe care le face, după care te-ai trezit că nu te-a sunat. Nu ați băut nicio cafea. Aceasta este o problemă reală a societății. Oamenii își iau angajamente pe care nu intenționează să le respecte vreodată. 

2. Sunt în preajmă doar când este convenabil pentru ei


S-ar putea să nu mai auzi nimic despre prietenul acela cu care te-ai întâlnit pe stradă până când are nevoie de ceva de la tine. S-ar putea să te sune și să îți ceară o favoare, să îl duci undeva cu mașina, poate că te invită la cină pentru că un alt prieten a renunțat și are deja rezervare.
Înțelegi cum se dezvoltă acest model de comportament? Însă nu îți face bine. Nu ești persoana de rezervă a nimănui.

3. Dispar atunci când ai nevoie cel mai mult de ei


Actele de dispariție sunt frecvent întâlnite printre oamenii falși. Aceștia sunt în preajma ta atunci când au nevoie de diferite lucruri, dar în clipa care se schimbă rolurile, dispar. Nici măcar nu se gândesc de două ori înainte de a refuza ajutorul. Și nici măcar nu trebuie să le ceri ceva important, poate fi doar o rugăminte de a te lua de la service-ul auto. La urma urmei, tu ai face așa ceva pentru ei.

4. Nu te ascultă atunci când vorbești


Oamenii falși pretind că te ascultă, dar stau pe telefon, actualizându-și pozele sau vorbind cu altcineva în timp ce stau chiar în fața ta. De fapt, aceștia nu te ascultă cu adevărat când stau și pe telefon. Vor face un comentariu care te va face să îți dai seama că nu te ascultă cu adevărat.
Aceasta este o relație obositoare, de care nu ai nevoie cu adevărat.

5. Se prefac că nu sunt supărați din diverse motive


Orice persoană care spune că nu se enervează niciodată pe o situație sau persoană minte. Bineînțeles că toată lumea se enervează dintr-un motiv sau altul. Dar atunci când oamenii falși își fac simțită prezența, încearcă să îi convingă pe cei din jurul lor că sunt ceva ce nu sunt.

6. Nu sunt niciodată prin preajmă sau disponibili


Îi suni și nu sună niciodată înapoi. Apari în viața lor, dar ei sunt prea ocupați. Te întâlnești cu ei pe stradă, dar întârzie la o întâlnire. Nu pot veni la petrecerea ta din cauza muncii. Există întotdeauna un motiv pentru care aceste persoane nu vor să stea cu tine, dar în mod constant îți spun că abia așteaptă să te revadă. Nu au curajul să îți spună că nu vreți să fiți prieteni.

7. Vorbesc despre tine pe la spatele tău


Nu e plăcut să afli că cineva vorbește despre tine pe la spatele tău, mai ales când este vorba despre o persoană pe care o credeai prietenă. Desigur, nu putem cunoaște pe cineva cu adevărt niciodată, ci doar ne facem o imagine.
Dar sperăm că cei mai mulți oameni sunt autentici când vine vorba despre prietenia lor. Însă greșim uneori.

8. Trec rapid de la o emoție la alta


Se poartă frumos cu tine, iar în secunda următoare sunt răi și sarcastici. Acesta este un indiciu clar că o persoană este falsă, deoarece este nevoie de energie și timp pentru a fi o persoană falsă. De obicei, încep să se schimbe după o vreme, iar evenimentele sau conversațiile simple o fac să treacă rapid de la o emoție la alta.

9. Nu inițiază niciodată o conversație


Nu te sună niciodată pentru a te invita undeva. Întotdeauna petrec cu alți oameni și adesea neglijează prietenia cu tine. Aceasta nu este o prietenie adevărată, așa că ai putea trece peste.

10. Pretind că încearcă să îi mulțumească pe toți


Oamenii falși încearcă să nu refuze pe nimeni din jurul lor, deoarece nu pot suporta respingerea sau ideea că s-ar putea să nu poată face tot ce spun că pot. În schimb, preferă să promită lucruri, însă ajung să dezamăgească mai mulți oameni decât își imaginează. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod