Yoga ne învață cum să transformăm energia

Legile științei fizice afirmă că energia nu poate fi creată sau distrusă, dar poate fi transformată.
Yoga a fost văzută ca o soră a științei, iar specialiștii au experimentat controlul, conservarea și transformarea energiei gândirii. Prin încercări și erori, aceștia și-au dat seama că atunci când renunță la un gând negativ, energia dorinței este manifestată într-o altă formă. Iată cum ne ajută yoga să transformăm energia!

Cum ne ajută yoga să transformăm energia?


Emoțiile precum frica, mânia și lăcomia nu sunt negative sau rele în mod inerent, deoarece pot deveni resurse utile în momentul în care sunt manipulate cu pricepere. Dacă sunt recunoscute de conștiință ca fiind doar un orgoliu care intră în conflict cu propria înțelepciune interioară, ți se cere să renunți la atașamentul tău față de ele, astfel încât puterea lor intrinsecă să poată fi transformată și păstrată pentru o utilizare viitoare. 

Fiecare dintre noi are capacitatea de a folosi un proces de rafinare, care poate transforma puterea inerentă a fiecărui gând, a fiecărei dorinței și emoții.
Atunci când conștiința minții te sfătuiește intuitiv că puterea inutilizabilă, distructivă și constrictivă a unei anumite frici, furii sau dorințe apare, ai acces la un mecanism pentru capturarea și transformarea acelei puteri. Acest proces de rafinare se realizează prin renunțarea conștientă și cu bunăvoință la atașamentul tău față de acel sentiment. 

Fiecare gând, cuvânt și faptă reprezintă un mijloc de dezvoltare spirituală. Atunci când îți dai seama că dorința este combustibilul pentru acțiunea umană, poți înțelege că aceasta este compusă din trei componente de bază: energie, putere și creativitate / conștiință.
Când aliniezi fiecare gând, cuvânt și acțiune cu pozitivitatea, vei fi condus către un bine mai mare. Când renunți în mod voluntar și conștient la atașamentul pentru negativism, îți dai seama că nu renunți la ceva de valoare. În schimb, actul tău voluntar de sacrificiu transformă automat acele gânduri rele în rezerve interne de energie și putere și este deschisă ușa către o gândire pozitivă, adică poți accesa sursa divină a înțelepciunii și creativității intuitive. 

În mod contrar, atunci când te împotrivești sfatului conștiinței minții servind orgoliul sau propria satisfacție care se află în conflict cu înțelepciunea interioară, rezervele strategice de energie, voință și creativitate vor fi diminuate.
Și ai nevoie de resursele abundente de energie, voință și creativitate pentru a-ți îndeplini multiplele îndatoriri și responsabilități. Este foarte simplu să îți îndrepți atenția în mod corespunzător, pe baza înțelepciunii intuitive. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod