Studiu: Bărbații nu se maturizează până la vârsta de 40 de ani

Studiu: Bărbații nu se maturizează până la vârsta de 40 de ani

Se spune adesea că bărbații se comportă ca și cum ar fi copii, chiar dacă au ajuns la maturitate. Iar unii cred că în ceea ce privește relațiile, femeile sunt cele care aduc maturitatea în cuplu.
Oamenii de știință au decis să analizeze toate aceste concepții pentru a afla dacă există un sâmbure de adevăr la mijloc. 

Ce spun studiile


Un studiu realizat la Universitatea Oxford a arătat că maturizarea creierului uman este caracterizată de o dezvoltare prelungită a rețelelor neuronale funcționale și structurale, ce se desfășoară chiar și la maturitate. Studiul a avut scopul de a descoperi trăsăturile creierului care se transformă în timpul maturizării și cele care rămân la fel. 

Cercetătorii au analizat prin neuroimagistică 121 de participanți la studiu, cu vârste cuprinse între 4 și 40 de ani.
Oamenii de știință au urmărit schimbări în diferite funcții ale creierului, luând în calcul vârsta și sexul participanților.

Creierul bărbaților se maturizează mai târziu


Rezultatele acestui studiu arată că deși creierul bărbaților și cel al femeilor ajung să dezvolte aceleași capacități de operare în viața de zi cu zi, bărbații prezintă adesea o întârziere în dezvoltarea prelungită a rețelelor funcționale ale creierului, comparativ cu femeile. În schimb, femeile se confruntă cu o deteriorare prematură a acestor rețele de la nivelul creierului, potrivit studiului citat de brightside.me.

Acesta ar putea fi motivul pentru care se spune că bărbații se maturizează mai târziu decât femeile.

Creierul femeilor este mai eficient


În afara acestor descoperiri, au apărut și alte date care arată că eficența creierului este mai mare în cazul femeilor. Eduardo Calixto, profesor de fiziologie și farmacologie la Universitate de Medicină din Mexic, a explicat într-o publicație rcentă că deși creierul bărbaților este mai mare, cel al femeilor are o eficiență mai ridicată.
De exemplu, femeile au o memorie mai bună, mai multe conexiuni neuronale și o percepție mai detaliată a culorilor și aromelor. Medicul este de părere că aceste diferențe sunt de origine hormonală.

Știința arată că există diferențe între modul în care funcționează creierul bărbaților și cel al femeilor, ceea ce explică și diferențele de comportament și gradul de maturitate emoțională dintre cele două sexe.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • A man pe 9 Aug 2019, 12:35
    Adica barbatii sunt cam retarzi..

    cu alte cuvinte si femeile sunt cumva superioare conform acestui studiu obscur. Mare avant a luat misandria dar e la moda si o sa ajungem sa spunem ca a fi barbat e o rusine si chiar un defect major.Nu e de mirare ca din ce in ce mai multe femei o sa sfarseasca singure ametite de asteptari nerealiste despre viata si relatiile cu barbatii si care se tot intreaba de ce barbatii sunt asa de "imaturi". Poate ar trebui sa coboriti din "pod" dargi femei si sa va uitati mai mult in oglinda inainte sa proferati rezultatele unor "studii" despre jumatate din populatia planetei. Nu uitati ca umanitatea a evoluat si ajuns aici (si) datorita barbatilor pe care voi ii infierati ca fiind niste finte inferioare si care ar trebui sa schimbe pentru a raspunde asteptarilor voastre nerealiste(in marea majoritate a situatiilor). Sa ne fereasca Dzeu de o catastrofa planetara sau un razboi mondial unde veti fi nevoite sa dovediti maturitatea. Nu din alte motive dar cand au fost situatii de genul asta 90% din oamenii care au reactionat sa "repare" problema au fost imaturii astia de care vorbiti voi si de care va plangeti intr-una. Viata de obicei bate filmul si as vrea sa traiesc sa vad femeile "mature" sub 40 de ani dezgropand victime sau intervenind in situatii de urgenta! In rest numai de bine si sa aveti parte de barbate maturi! Daca or mai fi disponibili la varsta aia.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod