Diferența dintre bucurie și fericire, explicată de un psiholog

Ambele sentimente sunt pozitive și încălzesc inima, însă nu au aceeași definiție, spun psihologii.
Potrivit autoarei si psihologului clinician Shefali Tsabary, ceea ce iti aduce cu adevarat bucurie nu e acelasi lucru cu ceea ce te face fericit. Nu e vorba doar despre semantica – exista o diferenta clara intre bucurie si fericire, si e bine sa stim care e aceea, spun cei de la Mind Body Green.

Afla, mai jos, cum poti cultiva bucuria in timp ce traiesti viata cu intensitate.


Care e diferenta dintre bucurie si fericire?


Potrivit lui Tsabary, fericirea provine din experiente externe. „Sursa ta de fericire ar putea fi un Bentley luxos sau o sotie frumoasa”, noteaza psihologul.
„Si, prin urmare, cand Bentley-ul tau se prabuseste sau sotia frumoasa te paraseste, vei spune ca nu mai esti fericit”.

Pe de alta parte, bucuria provine din interior: „Bucuria vine din a trai momentul, pur si simplu”, spune ea. Nu ai nevoie de obiecte sau experiente pentru a imbratisa momentul prezent, ceea ce face din bucurie o forta mult mai puternica.

De aceea, in opinia lui Tsabary, fericirea este o experienta temporara, in timp ce bucuria este permanenta: „Fericirea este trecatoare, deoarece orice lucru obtinut din lumea exterioara este efemer.
Dar bucuria se naste din conexiunea ta cu momentul tau prezent autentic si depinde numai de tine”, completeaza terapeutul. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod