9 boli provocate de umilinţă

Umilinţa este un sentiment pe care ne este foarte greu să acceptăm că îl avem. Ea poate avea mai multe cauze şi apare tot în copilărie, de obicei între unu şi trei ani. Atunci când copilul simte că din cauza a ceea ce face sau a felului cum arată, părinţilor le este ruşine cu el.
Umilinţa este un sentiment pe care ne este foarte greu să acceptăm că îl avem. Ea poate avea mai multe cauze şi apare tot în copilărie, de obicei între unu şi trei ani. Atunci când copilul simte că din cauza a ceea ce face sau a felului cum arată, părinţilor le este ruşine cu el.  

Pentru a ne proteja, adoptăm rana masochistului, cea de-a treia mască importantă dintre cele cinci care ne domină cel mai mult ca adulţi. Este legată de acel părinte care şi-a exercitat influenţa în mod predominant asupra noastră, adesea mama, dar şi tatăl, atunci când acesta a fost cel care s-a ocupat mai mult de noi.

Masochistul este cel care se pedepseşte singur sub o formă sau alta înainte să o facă ceilalţi, simţindu-se în permanenţă vinovat de ceva, impur, ruşinat şi găseşte mereu ceva să-şi reproşeze sieşi.
Se străduieşte să fie şi să se comporte aşa cum doresc ceilalţi, de multe ori sacrificându-se pe sine în favoarea nevoilor altora. Iar atunci când îşi dă seama că s-a lăsat pe sine pe ultimul loc este nemulţumit în interior, fără a se exterioriza de fiecare dată.

Mă îngraş cu aer


Din punct de vedere fizic, masochistul se remarcă printr-un surplus de grăsime, cu o alură pufoasă şi rotundă, iar dacă rana este mai mică, atunci doar o anumită parte a corpului va părea grasă. Talia este mai degrabă scurtă, gâtul gros, chipul rotund, iar ochii deschişi şi inocenţi ca ai unui copil.
Nu îi place să se grăbească atunci când este forţat şi ori de câte ori nu-şi controlează greutatea ia repede kilograme în plus. Este una dintre acele persoane care spune: „Mă îngraş şi cu aer!“ Pentru a părea mai puternic, preia foarte multe responsabilităţi şi este deosebit de binevoitor şi serviabil, chiar şi atunci cînd acest lucru este în detrimentul lui sau simte că se abuzează de el.

Adeseori, masochistul atrage situaţii în care trebuie să aibă grijă de altcineva; în felul ăsta, uită de sine, creându-şi constrângeri şi obligaţii de care la un moment dat ajunge să se plângă deşi nu renunţă la ele.
Cu cât este mai devotat, cu atât se simte mai puţin apreciat iar eforturile lui i se par nerecunoscute. De fapt, ceea ce nu realizează el este că prin faptul de a face totul pentru ceilalţi încearcă să-i convingă că aceştia nu pot face nimic fără el, umilindu-i la rândul lui pentru neputinţa lor de a se descurca pe cont propriu.
Are un apetit bun şi preferă alimentele grase, grele, ciocolata, dulciurile concentrate, deşi mănâncă puţin şi des. Posibilele boli de care poate suferi sunt durerile de spate, angina, laringita, problemele la picioare, varicele, diabetul, problemele cu inima, bolile de ficat sau dereglări ale glandei tiroide.
Este unul dintre cei mai predispuşi la intervenţii chirurgicale.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andrada.eva pe 18 Sep 2011, 13:35
    cred ca astea 9 erau

    Posibilele boli de care poate suferi sunt durerile de spate, angina, laringita, problemele la picioare, varicele, diabetul, problemele cu inima, bolile de ficat sau dereglări ale glandei tiroide.

    1
    0

  • miruna09 pe 21 Nov 2010, 22:32
    9 boli?

    Si care sunt cele 9 boli?

    3
    0

  • rOXXA pe 21 Nov 2010, 13:02
    Cunosc...am trait o asemenea poveste toata copilaria mea

    Asa e o sora de a mamei.....Pana si copilul a parasit-o, avea un comportament dictatorial, nimeni nu putea sa zica nimic in prezenta ei. Ea hotara, ea dicta si facea ceea ce e mai bine. Restul oamenilor din jur inclusiv sotul erau niste nimicuri, fiecare dupa rangul sau....unul era impotent, fii-sa o neredcunoscatoare pentru ca nu stia sa-si exprime recunostiinta fata de mama si sa se poarte ca o fiica credincioasa si asa mai departe...REzultrtatul? Aajuns sa traiasca singura.......

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod