Paranormal: "Mama mă bântuie pentru că a murit fără lumânare"

Mama a murit de mai bine de un an şi tot de atunci se întâmplă lucruri ciudate în viaţa mea. La intervale diverse de timp îmi apare în vis spunându-mi să aprind lumina.
Mama a murit de mai bine de un an şi tot de atunci se întâmplă lucruri ciudate în viaţa mea. La intervale diverse de timp îmi apare în vis spunându-mi să aprind lumina. O dată m-am trezit cu o asemenea senzaţie de real că simţeam ce-mi spunea: că e frig, umed şi întuneric şi că mă roagă să aprind lumina şi să-i aduc o pătură ca să se încălzească. Când m-am dat jos din pat pe jos era ud, pentru că se spărsese o ţeavă la bucătărie şi inundasem două etaje mai jos. Era frig în casă şi se luase lumina. A trebuit să scoatem apa cu făraşul din casă, la lumina lumânării.

Mama a murit în împrejurări urâte.
În urma unui accident de maşină, într-o noapte, după o agonie pe marginea drumului până când a venit salvarea. Probabil i-a fost frig până şi-a dat sufletul. Am început să o visez la scurtă vreme după ce am înmormântat-o creştineşte, şi am început să mă întreb dacă chiar sunt adevărate credinţele alea cum că dacă nu are o lumânare aprinsă la cap când moare, omul nu vede să ajungă pe lumea cealaltă.

Ulterior o femeie de la biserică mi-a spus că ar trebui să-i fac nişte slujbe speciale mamei, care se fac pentru cei morţi nepregătiţi, fără lumânare, fără împărtăşanie şi alte ritualuri religioase care se săvârşesc înainte ca omul să treacă dincolo.
Am făcut tot ce mi s-a spus, am mers şi la câteva înmormântări de oameni străini, unde am aprins lumânări şi am dat de pomană mâncare şi lucruri ca să îndrept acest neajuns de la moartea mamei. Dar în zadar. Visele au continuat.

După visul cu pătura am cumpărat un pled şi l-am dat unui om al străzii, care dormea în scara blocului nostru. I-am dat şi un pachet de mâncare cu o lumânare. Am crezut că în felul ăsta mama mi-a transmis un mesaj, să fac un bine unor nevoiaşi. Dar se pare că tot nu reuşesc să scap de visele astea. Mama continuă să mi se plângă în vis că e întuneric şi nu mă vede.

Poate că nu aş fi acordat atâta importanţă acestor vise dacă nu s-ar fi repetat destul de des şi dacă nu ar fi fost atât de reale.
Efectiv când o visez simt că sunt lâgă ea şi mă face să simt deopotrivă întunericul şi frigul din lumea în care se află ea. De fiecare dată când mă trezesc mă înfior la gândul că poate aşa o fi pe lumea cealaltă şi că putem să ajungem să fim prinşi acolo, într-o realitate înspăimântătoare, dacă în lumea asta nu ni se fac toate ritualurile necesare.

Nu ştiu ce să mai fac ca să scap de visele astea, dar mai ales să reuşesc să-i ajut sufletul mamei să se liniştească şi să treacă definitiv în lumină. Dacă aveţi vreo sugestie vă rog să-mi spuneţi.  

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată.
Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa
redactie@eva.ro.
 

Comentarii (23)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • costel pe 26 Ian 2015, 17:04
    du-te la un psiholog

    totul e in mintea ta, biserica iti va lua tot ca sa faci pomeni pentru ca ea sa primeasca lumina...n-a pe dracu, daca nu te-ai mai gandi asa mult la cum a murit poate ca nici n-ai s-o mai visezi.

    1
    0

  • Maricica Saftoiu pe 29 Oct 2014, 01:48
    pentru cel de mai jos care isi zice "calugarul Paisie sihastrul"

    dar tu ce reprezinti, diavole? tu esti o alta picatura, un alt demon care lupta cu inversunare impotriva religiei!!!!! da, poate ca "barbosii" aia cum le zici cu nesimtire crasa nu iau cunoscut mama, insa lau cunoscut pe DUMNEZEU, NESIMTITULE!!! Prin rugaciune si prin smerenie!!! Si da, mama ei e intr-un loc intunecos si rece, de unde incearca sa scape si sa plece catre iad, caci a avut in timpul vietii pacate. Nu mai vorbi daca habar n-ai ca te faci de ras!! Draga mea mergi la biserica si vorbeste cu un preot, iti va zice el ce trebuie sa dai si ce trebuie sa faci, urmeaza-i cuvintele cu sfintenie si va fi bine, Dumnezeu va avea grija de tine si de mama ta, sanatate numai bine

    0
    9

  • calugarul Paisie Sihastrul pe 16 Oct 2014, 02:06
    Multi citesc, putini pricep...

    Fraza cheie in acest text e: "putem să ajungem să fim prinşi acolo, într-o realitate înspăimântătoare, dacă în lumea asta nu ni se fac toate ritualurile necesare." Deci, dragi enoriasi, incepeti sa DATI mai mult bisericii pentru toate ritualurile medievale care ne mai ung sufletele (dar mai ales mintea slaba si ingusta) cu milostenie si iluzia unei paci interioare. Pace pe care unii nu-s in stare s-o obtina creand ceva sau facand ce le place in viata, si atunci isi pun speranta ca au un rost pe lumea asta, lipindu-si rostul de religie, cand in lumea reala sunt, din pacate, ratati. Ma tem ca acest articol e doar o alta picatura dintr-un ocean ce reprezinta lupta inversunata a barbosilor de a se infiltra brutal in educatie - in scoala generala, in gimnaziu si in mediul online. Sunt multi oameni care vor ca odraslele lor sa invete ca absolut toate vietatile au fost create intr-o zi, in loc sa invete anatomie si procesele care fac un organism sa functioneze. Sau ca toate corpurile ceresti au fost create in alta zi, in loc sa le explice notiuni de baza de astronomie si fizica. Oameni buni, biserica nu e esentiala pentru ca omul sa stie ce e iubirea, bunatatea, blandetea, pacea, rabdarea, fidelitatea. EDUCATIA si cumpatarea, in schimb, sunt. Vad cu tristete cum se bat unii cu pumnul in piept ca sarmana ta mama e deja in iad, unde-i rece, umed etc. Sentimente inutile si cumplite de FRICA viscerala... Creierul e un organ extrem de complex, iar visele sunt o oglinda a propriilor angoase. In loc de a plati unor barbosi care nu ti-au cunoscut niciodata mama, stai intr-o zi cu tatal tau la masa, uitati-va la poze cu ea, plangeti unul in bratele altuia spunandu-va cat de dor va e de ea, radeti amintindu-va de momentele frumoase cu ea, si revino aici sa-mi spui daca o mai visezi in locuri intunecate si reci...

    12
    0

  • margareta pe 16 Nov 2013, 00:54
    mami

    cred ca nu iti dai seama! Mama niciodata nu bantuie un copil! Ea vrea tot ce este mai bine pentru copilul sau. Nu cred ca trebuie sa mergi la un preot, ci la un psiholog. Mami a murit, nu ma bantuie, dar ma doare groaznic in fiecare zi, o vreau langa mine, astept sa vina!

    5
    5

  • Catalina pe 22 Iul 2013, 11:22
    Raspuns,

    Mama ta nu te bantuie. Ia aminte la ce iti spun eu. Si eu ma confrunt cu ceva similar. Si mie mi-a murit tatal anul trecut. Mama ta iti apare in vis pentru a-ti cere ajutorul. Ea acum unde este nu mai poate comunica cu tine decat in vis. Mama ta iti cere ajutorul. De acolo de unde este nu mai poate face nimic pentru sufletul ei casa poata iesi la lumina. Ea este, din pacate in iad unde este intuneric, frig, umed. I se permite sa iti apara in vis pentru a-ti cere ajutorul. Numai tu care esti copilul ei si esti in viata o poti salva sa iasa de acolo. Daca ai incercat sa dai de pomana pentru ea este foarte bine dar cu tot ce ai facut inca n-ai reusit sa o scoti din iad. Trebuie sa perseverezi cu rugaciunile, sa dai la biserica, sa faci milostenie, parastase si in timp Dumnezeu o poate ierta. Te invat eu ce sa faci, sa dai cate un pomelnic la cate o manastire sa fie citit 40 de zile zilnic la Sfanta liturghie, sa fie pomenita si la parastase. Poti da concomitent la 3 manastiri. Ajuta enorm. Si mai puternica rugaciune sa dai la 7 manastiri. Mereu vei primi raspuns in vis si vei vedea cum mama ta evolueaza si usor, usor va iesi de la intuneric. Daca vrei sa discutam iti pot da id-ul meu: catalina3350 Iti pot povesti experienta prin care am trecut si eu. Mama ta acum este spirit si nu poate lua legatura cu tine decat prin vis. I se permite acest lucru pentru a putea fi ajutata de catre tine. Ea iti cere ajutorul si mereu primesti un raspuns la tot ceea ce faci tu. Din iad se iese foarte greu, nu este usor dar nici imposibil. Exista Acatistul pentru cei adormiti. Citeste-l pentru mama ta in fiecare zi. Poti face ca mereu sa aiba mama ta macar un pomelnic de 40 de zile la o manastire. Fa cum ti-am zis eu si-ai sa vezi in timp rezultatul, pentru ca tu vei avea intotdeauna un raspuns primit in vis la toate actiunile tale intreprinse spre a o ajuta pe mama ta. Mult succes!

    6
    5

  • caty pe 14 Mai 2013, 01:18
    raspuns

    a murit nepregatita moartea a afost violenta ,nu accepta asta trebuie sa vb cu ea in vis sa-i spui ca ai facut tot pentru ea ca asta afost si sa respecti in continuare cerintele prerotului duhovnic!

    3
    3

  • Dragnea Catalin pe 26 Feb 2013, 01:16
    Am raspunsul tau !

    In biblie spune ca omul dupa ce moare nu mai cunoaste locul si nici persoanele.Acestea sunt duhuri de draci si nu e de mirare ca satatana se transforma intr un inger de lumina ! Dute si fa o spovedanie si o dezlegare ! Cauta-ti pacea pentru ca te sfideaza !

    1
    4

  • gino.sicily pe 4 Feb 2013, 23:49
    numai SF-URI

    ce ne place noua fiintelor cu chip de om sa ne tot bagam nasul in alte lumi obscure......oameni buni!!!! asta i ciclul vietii pierdem fiinte dragi cum si eu am pierdut mama ...si acum am chipul ei in cap si acum o visez....este normal ca cineva drag sa ti apara in vis dar nu va fortzati sa cautati de ce????? sau sa interpretati aceste vise ca o bantuire negativa s-au pozitiva.......daca este asa....sper ca autoritatile romane sa construiasca mai multe ospicii de nebuni. Creierul uman este cel mai de pretz si mai complex organ.cu el ne asezam la masa cu el mergem oriunde.folositi-l ca sunteti VIIII!!! si lasati bantuielile....

    4
    2

  • janin24 pe 4 Feb 2013, 17:48
    vorbeste cu ea

    incearca cand mai visezi sa vb cu ea...nu glumesc...gandestete la la o intrebare pt ea mai mult timp si o sa vezi ca pana la urma visezi...

    2
    4

  • adry pe 10 Ian 2013, 15:23
    ajut

    am 13 ani si mia murit mama acum o luna mie dor de ea

    12
    3

  • Ilema Claudia pe 29 Dec 2012, 16:03
    Lumina

    Sunt convinsa ca exista o lume nevazuta pe care noi nu o putem vedea cu ochii trupesti,dar le simtim efectul prin ceea ce se intampla in jurul nostru,asa cum scrie si in Biblie,"Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si a sangelui,ci impotriva Capeteniilor,impotriva Domniilor,impotriva stapanitorilor acestui veac,impotriva duhurilor rautatii care se afla in locurile ceresti"Efeseni 6:12..Singura cale de a ne putea elibera de influenta acestora este marturisirea pacatelor inaintea Lui Dumnezeu,care vede tot ce se vede,si cunoaste totul,,sa intelegem ca viata noastra este trecatoare,si daca nu-l primim pe Domnul Isus ,ca Stapan si Domn al vietii noastre,atunci suntem cei mai nenorociti dintre toti oamenii.Cauta sa-L cunosti pe Cel care a creat Universul si tot ce este pe el,si El te va elibera de orice pacat. "Daca zicem ca n-avem pacat,ne inselam singuri si adevarul nu este in noi.Daca ne marturisim pacatele,El este credincios si drept,ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire".Intaia epistola soborniceasca a lui Ioan cap.1.versetele 8,9

    2
    2

  • eu imi spun parerea pe 27 Dec 2012, 16:54
    CERE PAREREA UNUI PREOT

    Din punctul meu de vedere este ceva neobisnuit ce ti se intampla tie.Eu nu credeam in spirite pana am citit povestea ta.Sfatul meu este sa ceri parerea unui preot,care chiar te poate ajuta.Eu iti propun sa te rogi la Dumnezeu sa scapi de chestia asta.Parerea mea.

    5
    2

  • FLOARE pe 8 Sep 2012, 20:43
    randuri bisericesti

    fratele meu a avut accident de masina a intrat in coma 1 sapt. dar tot nu ne-a putut vb. doar ne strangea de mana cand vb. cu el, a muri la 3.30 noaptea . m-am trezit speriata la ora 2.53 am sunat la spita si mi-a spus ca nu mai are mult si sane asteptam la orice. le-am zis la asistente sa-i aprinda o lumanarea, dar nu stiu daca i-a aprins ca nu m-a lasat niimeni la ora aceea in spital dar i-am aprins acasa. tot ma intreb ce s-a intamplat cu el in timpul accid. , si intr-o noapte mi-a zis in vis ca: " am facut tot ce am putut, dar n-am scapat". Am dat la biserca si manastire bilet pt 40 zile prescuri si lumanare, am dat de pomana, c-am tot ce ai placea. A fost cel mai bun frate din lume si prieten , sot, parinte, a ajutat pe tot omul nevoias, bun sau rau,dar stiti cum e dupa ce moare omul il apreciaza totii, si ai simt lipsa. Pt noi ce de acasa este foarte greu,am face orice. Ce ne mai sfatuiti? D-zeu sa-l odihneasca in liniste si pace. si pe toti mortii. Amin

    5
    2

  • lucia pe 3 Aug 2012, 13:48
    cautati credinta adevarata!

    E mai tragic daca a murit fara sa Il fi recunoscut pe Isus Hristos ca Mantuitor personal si sa ii fi acceptat Jertfa de pe Cruce ca fiind Unica Cale de spalare a blestemului Pacatului Adamic. E trist ca uite, printr-un accident ca asta sau de alta natura, atat de multi oameni nu mai au sansa de a-l gasi pe El1 Dupa- nu mai e nimic de facut! Lumanarea nu e decat un ritual inutil, nascocit de oameni, fara relevanta in Biblie- Cartea Noastra Sfanta si Unicul Adevar.

    7
    3

  • cristian pe 12 Iul 2012, 01:53
    otilia.... CITESTe..

    sunt foarte credincios crede-ma l-am visat si eu p tataie.... care a murit..chiar il intrebasem cum e acolo si mia raspuns dar nu pot sa spun .... asa.. ca... Nu exista asa ceva.. D-zeu Nu lasa pe nimeni sa stea in intuneric... a murit nefericita.... sau inca nu a vrut sa moara.... incearca si tu .... Pur Si Simplu Cand esti in vis so intrebi De Ce imi faci toate astea? nu este corect ! si pur si simplu o sa dispara daca te iubea asa mult ;) crede-ma .. nu e asa d greu sa discuti cu un mort care apare in vis ;)

    4
    2

  • andaalina pe 18 Iun 2012, 22:03
    :)

    Stati langa Dumnezeu!!! Iisus e Luminaaa!!!!!heloou trezirea:) rebuie sa va rugati..ca sa va elibireze duhul asta rau..caut pe akolo pe la tn o bisrrica penticostala ...si o sa ii spui pastorului ..ca o sa intrebi si tu pe acolo care e pastoru ..si dupa ce se termina slujba..mergi langa el sii ii spui ceea ce ti se intampla..ca sa se roage pt tn..sa te elibereze..probabil ca mama ta te`a iubit enorm de mult da ca iti face asemenea cazuri..si astia se vor ruga pt tn..dupa care vei simtii ca esti cu adevarat eliberata..si lasa chestiile cu lumanarea si cu spovedaniile si impartasirile si preotii si duhovnicii si deastea.. Draga mea..incerca te rog ceeea ce ti`am scris eu aici! iti va merge foarte bine deci te implor fa ce ti`am zs si vei fii cu adevarat eliberata:) Succes..da ca nu vrei sa alegi ce ti`am spus eu:(... pupici:)

    4
    5

  • ariana pe 19 Dec 2011, 21:27
    inspaimanator

    nushu mie mi se pare putin infricosator.....faza asa e putin kam neobisnuita.....

    2
    2

  • anda22-7 pe 19 Dec 2011, 20:11
    enriqa

    e total inutil sa ti spun in ce ignoranta traiesti...

    4
    6

  • anda22-7 pe 19 Dec 2011, 12:10
    enriqa...

    Sf liturghie e o jertfa Dumnezeasca..pt ca se reinoiesc patimile si moartea Mantuitorului...deci n are nicio legatura cu ce fac preotiii daca sunt sau nu pacatosi....deci una e rugaciunea care se poate face oriunde chiar si acasa cum spui tu..si alta e Sacramentul Euharistiei care se poate celebra numai la Biserica in cadrul Liturghiei.... Si doar pt ca tu ai aderat la culte protestante care sunt impotriva acestor Sacramente nu inseamna ca si Otilia trebuie sa faca la fel...

    3
    2

  • Maria pe 18 Dec 2011, 16:30
    buna

    Trebuie sa mergi la un preot si sa te duci in fiecare duminica la biserica la Sfanta Liturghie si sa o pomenesti si pe mama ta,trebuie sa te rogi mai mult pentru tine,pentru ea si sa te duci sa te spovedesti si sa te impartasesti...atunci lucrurile se vor linisti.

    9
    3

  • anda22-7 pe 18 Dec 2011, 16:20
    moartea fara lumanre

    nu conteaza daca se moare cu sau fara lumanare cel putin n are relevanta pt locul unde va ajunge sufletul celui decedat, faptele din timpul vietii ne conduc in iad sau rai nu lumanarea. Daca se moare cu pacate de moarte nespovedite,posibil sa se ajunga in iad sau in cel mai fericit caz in purgator prin nemarginita mila a lui Dumnezeu. Acum referitor la cazul de fata, e datoria crestineasca a celor ramasi in viata sa i ajute pe cei care nu mai sunt...Exista destule modalitati de a ajuta sufletul pt a ajunge mai repede in rai, trebue sa existe doar bunavointa- prin post, rugaciuni, pomeni insa cea mai eficienta modalitate e prin Sf Liturghie pt ca este reinoirea Jertfei de pe Cruce. Fiecare Sf Liturghie mijloceste iertarea pacatelor la Dreptatea lui Dumnezeu Jertf Sf Liturghii este ajutorul cel mai puternic, cel mai folositor care intrece toate rugaciunile, toate faptele bune precum si toate faptele de pocainta si negresit isi face efectul pt toate sufletele prin puterea sa proprie si imediata. pt ca Sf Liturghie fiind o jertfa dumnezeiasca valoreaza cat valoreaza insusi Dumnezeu. In ceea ce o priveste pe enriqa_14, care te a sfatuit sa nu mai dai pomeni si sa nu mai mergi la preoti, - eu iti recomand sa nu te iei dupa indrumarile ei pt ca nu sunt crestinesti. Doar neoprotestantii nu se ingrijesc de sufletele mortilor - un lucru f grav fiind acesta. in in purgator,

    4
    6

  • ioa-kla pe 18 Dec 2011, 12:13
    Acatiste

    Este un acatist pentru CEI ADORMITI. Incerca sa il citesti 40 de zile cu cate o lumanare aprinsa ( daca se poate lumanari din biserica). Dumnezeu sa ii dea liniste si pace in lumea cealalta!

    8
    5

  • vorbiti cu un preot pe 18 Dec 2011, 05:06
    cele crestinesti

    Vorbiti cu un preot. Sa va spovediti si impartasiti daca se poate, e o mare putere!

    11
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod