Facebook

Diferența dintre like-uri și stimă de sine

Ai observat că postările din rețelele sociale pot da dependență? Însă care este diferența dintre like-uri și stimă de sine? Mai jos, am detaliat subiectul mai bine.

Care sunt diferențele dintre like-uri și stimă de sine?


Postezi câteva poze din vacanță și zeci de prieteni îți dau like-uri și comentarii. Te simți bine, nu? Cu toate acestea, în timp, aceste lucruri pot deveni un cerc vicios în care ești prins pentru a primi complimente la postările tale. Iar atunci când like-urile și comentariile întârzie să apară, stima de sine poate avea de suferit. Nu îți lipsește aprobarea celorlalți, ci stima de sine. Atunci când devii dependent de like-uri și share-uri pentru a fi fericit, ai de-a face cu o dependență destul de dificilă.
Smartphone-ul tău îți atrage atenția și, de multe ori, te face să ignori ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Primul pas pe care îl poți face pentru a scăpa de această obsesie este înțelegerea faptului că nevoia constantă de like-uri și comentarii este, de obicei, un simptom al stimei de sine scăzute. Dacă poți învăța cum să îți întărești stima de sine, vei putea rupe lanțurile mentale și emoționale care te țin pe loc. Construirea și menținerea respectului de sine nu reprezintă o sarcină ușoară.
Va trebui să lucrezi zilnic la acest aspect al vieții tale și să aplici cele mai eficiente tehnici și sfaturi.

Stima de sine determină modul în care te simți și te gândești cu privire la propria persoană. Dacă ai un nivel scăzut al stimei de sine, te poți simți inferior și lipsit de valoare. Iar atunci când nivelul stimei de sine este ridicat, vei avea parte de calități precum încredere și valoare în viața de zi cu zi. Cu alte cuvinte, ar trebui să ai grijă de stima de sine.
Aceasta este vitală pentru bunăstarea personală, fericire și succes.

Există nenumărate moduri prin care îți poți crește stima de sine, însă printre cele mai bune se numără timpul petrecut cu prietenii, vizionarea unui film sau citirea unei cărți. Atunci când înveți să râzi și să te bucuri, stima de sine este construită și susținută în mod natural. Vei avea, de asemenea, o influență pozitivă asupra persoanelor cu care interacționezi.

Încearcă să te concentrezi mai puțin pe câte like-uri și comentarii ai primit astăzi.
În schimb, concentrează-te pe lucrurile care contează cu adevărat în viață. Pe măsură ce vei reuși să ridici nivelul stimei de sine, vei găsi o nouă energie și un scop care te va împlini. Viața este o călătorie. Trebuie doar să te asiguri că mergi în direcția cea bună.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod