La ce să renunți ca să fii mai fericită în 2017

La ce să renunți ca să fii mai fericită în 2017

Unele dintre obiceiurile tale greșite te pot împiedica să fii atât de fericită pe cât meriți. Află ce piedici îți pui singură

Evită persoanele cu o atitudine negativă

Oamenii din jurul tău care au o atitudine negativă îți fac mai mult rău decât crezi. Cei care se plâng permanent, care văd numai părțile rele ale unei situații și ale vieții în general pot fi "contagioși". Atitudinea se propagă adesea de la o persoană la alta precum o reacție în lanț. Iar dacă ai în jurul tău oameni cu o atitudine negativă, vei avea și tu una la fel până la urmă. Încearcă să petreci cât mai mult timp alături de oameni pozitivi, care privesc viața cu optimism și care iau dificultățile ca pe niște etape care trebuie depășite.

Renunță la nevoia de a-i mulțumi pe ceilalți

Aceasta este una dintre greșelile majore care îi împiedică pe foarte mulți oameni să fie fericiți. Nevoia de a face tot felul de lucruri care să atragă admirația și aprobarea celor din jur te va îndemna treptat să duci o viață în care nu te mai regăsești.
Cântărește cu grijă fiecare decizie pe care o iei și întreabă-te dacă îți dorești cu adevărat ceea ce faci. Nu lua hotărâri având permanent în minte întrebarea "Oare ce va crede lumea?".

Fă ceea ce îți place

Toate lucrurile aparent mărunte, care îți fac plăcere, compun până la urmă fericirea. În rutina zilnică ne străduim să facem cât mai multe, să îndeplinim toate sarcinile, să realizăm tot ceea ce considerăm că societatea așteaptă de la noi. Este ușor să te pierzi în această spirală și să ajungi să crezi că viața este doar o luptă continuă și epuizantă.
De aceea, fă cât mai des activități care îți aduc bucurie, care te fac să te simți bine. Găsește-ți pasiunile și urmează-le. Te vor ajuta să vezi viața cu alți ochi.

Renunță la gândurile negative

Oricine are parte de eșecuri, dificultăți și probleme. Sunt inevitabile. Dar îți pui singură piedici dacă alegi să vezi numai partea negativă a vieții. O gândire negativă îți va da o stare negativă, te va face să crezi că în fiecare minut se poate întâmpla ceva rău și îți va afecta comportamentul și deciziile.
În acest fel ia naștere un cerc vicios care te va împiedică să fii fericită.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod