Depresia: Cum o recunoşti şi ce trebuie să faci ca să scapi de ea



Ce trebuie să faci ca să scapi de ea


În cazul unei persoane care suferă de depresie este absolut necesară evaluarea completă a stării fizice şi psihice a acesteia, în vederea elaborării unui plan terapeutic imediat şi pe termen mai lung. Cele mai cunoscute metode de tratament sunt tratamentul medicamentos şi psihoterapia, însă acestea pot fi completate şi cu tratamente alternative.

1. Tratamentul medicamentos este prescris de către medicul psihiatru în funcţie de severitatea depresiei şi are la bază antidepresivele.
În funcţie de alte tulburări precum anxietatea, simptome psihotice sau în cazul unor depresii care răspund greu la antidepresive se pot asocia anxiolitice, antipsihotice, timostabilizatoare sau se poate recurge chiar la electroconvulsoterapie. Extrem de important este faptul că tratamentul antidepresiv nu provoacă dependenţă.

2. Psihoterapia poate fi recomandată ca unic tratament în cazul depresiilor uşoare. În funcţie de tipul depresiei şi de personalitatea individului, tratamentul apelează la mai multe tipuri de terapii: cognitivă, interpersonală, comportamentală, orientare psihanalitică, terapii familiale.
Eficacitatea psihoterapiei este larg recunoscută, fiind ideală în cazul persoanelor care nu pot lua medicamente şi aducând mari îmbunătăţiri în viaţa pacienţilor.

3. În tratarea depresiei, importantă este şi schimbarea stilului de viaţă al pacientului. Sportul, hrana echilibrată şi somnul sunt elemente-cheie în construirea unei stări psihice bune. Pacienţii sunt încurajaţi să apeleze la familie şi prieteni, să facă voluntariat sau să se înscrie la cursuri care le fac plăcere, suportul social îmbunătăţind modul în care persoanele depresive se reintegrează în societate.
La acestea se adaugă şi tratamente alternative precum meditaţia, yoga sau acupunctura.


Campania "Recolorează lumea din jurul tău"


Pentru că este una dintre cele mai frecvente tulburări psihice actuale, www.depresiv.ro lansează campania de conştientizare „Recolorează lumea din jurul tău” menită să atragă atenţia asupra modului în care percep realitatea persoanele care suferă de depresie, oferind în acest sens informaţii corecte de la specialişti avizaţi din domeniul psihiatriei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod