De ce ar trebui să îți iubești dușmanii?


Toți oamenii au dușmani. Adică persoane care le doresc răul și se bucură când trec prin momente dificile în viață. Uneori, apariția unui dușman apare din cauza anumitor diferențe din personalitățile voastre.
Alteori, unii oameni ajung să te urască fără vreun motiv anume. Iată de ce ar trebui să îți urăști dușmanii!

Motivele pentru care ar trebui să îți iubești dușmanii


Indiferent de modul în care dușmanii au apărut în viața ta, ar trebui să îi apreciezi și să îți dai seama ce poți învăța din interacțiunea cu ei. 

1. Este o lecție aplicată de gestionare a furiei


Dușmanii tăi sunt cei mai potriviți oameni când vine vorba de a înțelege cum să gestionezi furia. Cu toate că poate fi adevărat că dușmanii tăi au abilitatea de a scoate la iveală tot ce este mai rău în tine, este la fel de adevărat că aceștia te pot învăța și cum să gestionezi furia. Nu te poți supăra cu adevărat pe cineva pe care îl iubești.
Numai în momentul în care te enervezi cu adevărat înveți cum să gestionezi furia. Dușmanii tăi sunt ca terapeuții de care ai nevoie, dar pe care nu îi vrei. Aceștia îți oferă o oportunitate de a controla impulsul de furie.

2. Ai parte de concurență sănătoasă


S-ar putea să nu știi acest lucru, dar dușmanii tăi sunt rivalii perfecți, deoarece te ajută să îți scoți în evidență calitățile de competitor. Îți găsești motivația pentru competiții, iar acest lucru poate fi important pentru victoriile din viața ta. Cu toate acestea, este esențial să îți amintești să nu devii o versiune mai rea a ta. Munca împotriva unui adversar este complicată și trebuie să te asiguri că nu îți faci rău în timpul procesului.
Ai nevoie doar de competiție sănătoasă în viața ta.

3. Dușmanii pot fi și aliați puternici


A-ți iubi dușmanii poate presupune, de asemenea, și efortul de a interacționa și de a face pace cu ei. În cele din urmă, dacă reușești să stabilești niște lucruri comune, vei reuși să îți faci un nou prieten. Și cine nu are nevoie de prieteni? Acest lucru te poate ajuta, de asemenea, în relațiile pe termen lung. Îți perfecționezi abilitățile interpersonale, iar acestea pot fi un avantaj considerabil.

4. Îți oferă posibilitatea să vezi lucrurile pozitive


Când toate lucrurile par a fi negative, un dram de speranță trebuie să își găsească întotdeauna locul în inima ta. Uneori, dacă știi că ai dușmani, te ajută să te concentrezi asupra lucrurilor pozitive și bune din viața ta.
De multe ori, neglijezi ceea ce contează cu adevărat în viață. Acest lucru se poate datora faptului că ești prea preocupat de dușmanii pe care îi ai. Cu toate acestea, este posibil ca această recunoaștere să te încurajeze să faci un pas înapoi și să apreciezi lucrurile bune.

5. Ar putea fi doar o neînțelegere


Uneori, motivul pentru care ai un inamic poate fi reprezentat de ceva inofensiv. S-ar putea să nu știi cauza acestei relații, iar inamicul tău te va ajuta să completezi imaginea. Pur și simplu, abordarea dușmanilor te poate ajuta să înțelegi motivul neînțelegerii. Aceștia, la rândul lor, te pot ajuta să încerci să repari relația sau să mergi mai departe. Neînțelegerile sunt prezente în viața oricui.
Trebuie doar să știi cum să le rezolvi.

6. Înveți să apreciezi dragostea


Amintirea constantă a faptului că există dușmani te poate ajuta să apreciezi dragostea. Iubirea și ura sunt două emoții opuse și este posibil ca una să o umbrească pe cealaltă. Cu toate acestea, în timp ce vei avea întotdeauna dușmani, vor exista și oameni care te iubesc. Acești oameni trebuie apreciați pentru ceea ce fac pentru tine. Nu lăsa niciodată ura să te afecteze.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod