Cum să oprești un atac de panică imediat, conform medicilor

Un atac de panică ar putea apărea oricând. Toți oamenii simt anxietatea care este asociată cu necunoscutul, cu imposibilitatea de a cunoaște efectele sau rezultatul situațiilor. Cum va merge prezentarea de la muncă, următoarea intervenție chirurgicală sau o întâlnire?
Deși cei mai mulți oameni par a supraviețui doar cu palmele transpirate și nervozitate, există și persoane pentru care aceeste situații sunt insuportabile. Rezultatul presiunii mentale și emoționale copleșitoare poate duce la un atac de panică. Dacă ai suferit vreodată un astfel de episod, știi cât de real pare totul. Din fericire, există modalități de a face față acestor episoade. Atacurile de panică sunt tratabile, iar cei mai mulți oameni le pot depăși cu tipul corect de terapie. Iată cum să oprești un atac de panică imediat!

Modalități prin care poți să oprești un atac de panică instant


Un atac de panică reprezintă o creștere bruscă și intensă a anxietății sau a fricii însoțită de simptome fizice. Poate fi atât de rapid, încât mulți oameni cred că este un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
Atacul de panică include transpirație, tremur, greață, creșterea ritmului cardiac, palpitații sau dureri în piept, probleme cu respirația sau senzația de sufocare, amețeală, frisoane. Iată câteva modalități care te ajută să ameliorezi și să oprești atacurile de panică!

1. Recunoaște și acceptă


Dacă ai mai avut atacuri de panică în trecut, ar trebui să recunoști simptomele atunci când reapar. Adu-ți aminte că aceasta este o stare temporară de anxietate și că nu ți se va întâmpla nimic periculos. Dacă îți eliberezi mintea de acele sentimente, vei putea să faci următorii pași pentru a face față unui atac de panică.

2. Spune-le oamenilor


Ar putea fi util să le spui câtorva colegi sau prieteni despre problemele tale. Aceștia ar putea fi în măsură să te ajute să îți revii și să te liniștească.
Prietenii și familia pot fi de neprețuit pentru diminuarea stresului și a lungimii unui atac de panică.

3. Învață ce factori îl declanșează


Atacul de panică poate fi declanșat din nou de aceleași lucruri, cum ar fi locurile închise sau aglomerate, problemele financiare sau termenele limită. Odată identificate declanșatoarele, se pot stabili metode de ajustare a acestora. Există tot felul de probleme care pot deveni declanșatoare pentru anxietate și panică, inclusiv problemele de sănătate sau reacțiile la diferite tipuri de medicamente. Poți consulta un profesionist pentru a identifica lucrurile care declanșează atacul de panică în cazul tău sau pentru a examina problemele actuale și reacțiile tale la acestea. Gândește-te și la lucrurile care îți afectează cele cinci simțuri.
Nu numai ceea ce atingi, ci încearcă să identifici mai multe sunete, cum ar fi muzica, sunetul de pași etc. Încearcă să identifici și mirosurile diferite. 

4. Respiră adânc


Respirația controlată este recunoscută ca fiind unul dintre exercițiile majore de atenuare a stresului. În timpul unui atac de panică, este posibil să ai tendința de a hiperventila. Respiră încet și profund pe nas, apoi expiră încet pe gură. Continuă această respirație lentă și profundă, până când începi să te simți mai relaxat. Află exact ce te face să te simți că te sufoci în timpul unui episod de panică. Ai uitat să expiri? Respiri prea repede? Cercetează diferite exerciții de respirație care te pot ajuta.

5. Limitează stimulii


Este posibil să fie nevoie să ieși dintr-o cameră aglomerată sau să găsești un colț mai liniștit, cu un zid pe care să te sprijini. Încearcă să te îndepărtezi cât mai mult posibil de obiectele și sunetele care continuă să îți agraveze problema.
Odată ce ai găsit un loc mai liniștit, închide ochii, pentru a te îndepărta și mai mult de activitatea din jurul tău. Încearcă să te concentrezi pe respirație până în momentul în care îți poți controla gândurile. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod