Ce spune luna în care te-ai născut despre tine, potrivit științei

Astrologia ne oferă o mulțime de informații despre trăsăturile de personalitate în funcție de ziua și luna în care ne-am născut. Dar acestea nu sunt tocmai de încredere, pentru că nu există nicio bază științifică în spatele lor, care să le susțină. 

Pe de altă parte, studiile efectuate de-a lungul timpului de cercetători au evidențiat anumite caracteristici reprezentative ale oamenilor în funcție de luna nașterii. Se pare că luna sau perioada anului în care ne naștem poate afecta sănătatea, performanțele la școală sau chiar succesul în viață. 

Dar este foarte important de reținut că aceste indicii sunt calculate pe baza statisticilor și nu înseamnă neapărat că vei suferi de o afecțiune sau nu vei avea succes doar pentru că ești născut într-o anumită lună.

"Poate părea ciudat ca luna în care te naști să-ți afecteze viața, dar cât de mult trăiești, cât de înalt vei fi, cât de bine te descurci la școală, indicele de masă corporală sau predispoziția pentru anumite afecțiuni sunt toate corelate într-o anumită măsură cu perioada anului în care te-ai născut", a declarat pentru Telegraph Russell Foster, cercetător în cadrul Universității Oxford.

Iată ce spune luna în care te-ai născut despre tine, potrivit științei:

Ianuarie

Persoanele născute în prima lună din an au mai multe riscuri din punct de vedere statistic să dezvolte Alzheimer, boala Crohn sau epilepsie. Oamenii de știință au presupus că acest lucru se întâmplă pentru că sunt expuși la mai puțină lumină solară în primele luni de viață, dar și în timpul sarcinii, când mama nu poate beneficia de prea multă lumină. Iar acest lucru le afectează într-o oarecare măsură dezvoltarea și îi face mai susceptibili la aceste boli, potrivit Oficiului Național pentru Statistică din Marea Britanie. Bineînțeles, acest lucru nu se aplică în cazul copiilor născuți în zone cu climat tropical.

Februarie

Copiii născuți în luna februarie au șanse mai mari de a deveni artiști la maturitate. De asemenea, sunt predispuși să dezvolte anumite tulburări de somn, precum narcolepsie. Persoanele născute în această lună preferă să fie mai active în orele de după-amiază, iar unul dintre motive este nivelul scăzut de lumină solară din timpul primelor luni de la naștere. Un program de lucru de la 9 la 5 este posibil să nu fie pe placul lor.

Martie

Cei născuți în luna martie sunt mai predispuși să sufere de astm. Cercetătorii consideră că lipsa vitaminei D din corpul mamei în timpul sarcinii poate să afecteze dezvoltarea sistemului respirator în cazul fătului. Perioada de sarcină în care este un nivel redus de lumină solară afectează absorbția vitaminei D în corpul mamei și al fătului. Lipsa vitaminei D are un impact și asupra dezvoltării creierului, iar copiii născuți în această lună sunt mai predispuși să aibă rezultate slabe la școală. De asemenea, au șanse mai mari de a alege cariere nonconvenționale sau de a deveni artiști.

Aprilie

Persoanele născute în luna aprilie au un risc mai mare de a deveni alcoolice, potrivit statisticilor. Și în acest caz, nivelul de lumină solară la care a fost expusă mama în anumite stadii ale sarcinii are o influență majoră, în special pentru persoanele din emisfera nordică. Dacă mama nu are suficientă vitamina D, care se sintetizează în timpul expunerii la soare, genele bebelușului nu sunt corect reglate în timpul sarcinii, declară George Ebers, expert în influența anotimpurilor asupra organismului, din cadrul Universității Oxford. În afară de alcoolism, persoanele născute în luna aprilie au un risc mai mare de autism, depresie și tulburare afectivă sezonieră.

Mai

Cei care se nasc în luna mai sunt mai predispuși să sufere de diabet și glaucom. Faptul că mamele nu beneficiază de lumina soarelui în anumite stadii ale sarcinii afectează într-o oarecare măsură dezvoltarea fătului, declară specialistul Russell Foster, de la Universitatea Oxford. De asemenea, din acest motiv, copiii născuți în mai au niveluri mai mici ale IQ-ului, mai spune expertul.

Iunie

În luna iunie sunt născuți cei mai mulți laureați ai Premiului Nobel și cei mai mulți directori generali. Copiii născuți în iunie beneficiază de mai multă lumină solară în timpul sarcinii și în primele luni după naștere. Dar pentru că în primele luni după concepție mamele nu beneficiază de suficientă lumină solară, copiii din luna iunie au un risc mai mare de a avea probleme de vedere, potrivit unui studiu efectuat asupra 300.000 de soldați israelieni.

Iulie

Persoanele născute în această lună sunt mai optimiste decât cele născute în lunile reci ale anului. La fel ca și copiii născuți în iunie, pot avea probleme cu vederea și au nevoie de ochelari. Pentru că au beneficiat de razele soarelui în primele luni ale vieții, au șanse mai mari de a fi mai fericiți și de a avea o atitudine optimistă de-a lungul vieții. Specialistul Russell Foster numește acest efect "interferență sezonieră".

August

Copiii născuți în luna august au un risc crescut de a se descurca cu dificultate la școală. Aceștia sunt cu 30% mai predispuși să fie numiți "elevi problemă" de către profesori, comparativ cu cei născuți în septembrie. Sunt în dezavantaj pentru că au tendința de a fi cei mai mici din clasă și le este dificil să țină pasul cu restul copiilor. Pentru că nu au rezultate bune la școală pot alege cariere care nu necesită studii superioare.

Septembrie

Persoanele cu cele mai bune rezultate la școală sunt născute în luna septembrie, potrivit statisticilor. Potrivit Institutului pentru Studii Fiscale din Marea Britanie, cei născuți în septembrie au șanse mai mari de a urma o facultate și de a avea o profesie intelectuală. Sunt de obicei cei mai mari din clasă și învață concepte dificile mult mai repede decât colegii lor.

Octombrie

Oamenii născuți în luna octombrie trăiesc cel mai mult. Potrivit unui studiu, aceștia au în medie o durată de viață cu 160 de zile mai lungă decât cei născuți primăvara. De asemenea, au rezultate sportive mai bune. Într-un studiu realizat în anul 2015 s-a descoperit că cei născuți în luna octombrie au performanțe sportive mai bune decât copiii născuți în celelalte luni ale anului. Iar acest lucru are legătură cu perioada anului în care mama a fost însărcinată. Cu cât o femeie se bucură de mai multe zile însorite în timpul sarcinii, cu atât mai multă vitamina D va absorbi fătul, ceea ce stimulează dezvoltarea musculară și osoasă.

Noiembrie

Cei mai mulți criminali în serie sunt născuți în luna noiembrie, potrivit statisticilor. Persoanele născute în noiembrie sunt mai pesimiste. Potrivit unui studiu efectuat în anul 2005 de cercetătorii din Suedia, acest lucru se întâmplă pentru că au o deficiență de dopamină, cunoscut drept "hormonul fericirii", care este secretat în corp în timpul expunerii la soare, în primele luni după naștere. În timpul studiului au fost chestionate 30.000 de persoane, care au fost întrebate cât de norocoase se simt. Cei născuți în luna noiembrie au avut cel mai mic scor.

Decembrie

Oamenii născuți în decembrie sunt predispuși să sufere de astm sau alergii. Acest lucru se întâmplă pentru că se nasc în plin sezon al gripelor și răcelilor, potrivit cercetătorilor americani. O răceală sau gripă în primele patru luni de viață poate conecințe permanente asupra sănătății, susțin oamenii de știință. De asemenea, lipsa expunerii la soare în primele luni de viață îi predispune pe cei născuți în luna decembrie să sufere de tulburare bipolară.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod