John Galliano revine în modă, la Londra, cu prima sa colecţie pentru casa Margiela

Designerul va avea marea revenire în modă, luni, la Londra, odată cu prezentarea primei sale colecţii pentru casa Martin Margiela, la aproape patru ani după ce a fost concediat de casa Dior.
Talentatul şi provocatorul creator de modă britanic, în vârstă de 54 de ani, a fost ignorat de aproape întreaga industrie în 2011, după ce a proferat o serie de insulte antisemite, în timp ce se afla în stare de ebrietate, într-o cafenea pariziană. Comentariile designerului au provocat consternare în lumea modei şi nu numai, notează agenţia Mediafax.

John Galliano a fost condamnat, cu suspendare, la plata unei amenzi de 6.000 de euro, de un tribunal din Paris, în septembrie 2011.

Casa Margiela a anunţat, în luna decembrie 2014, că această colecţie haute couture "artizanală" va fi prezentată în mod excepţional la Londra, oraşul în care John Galliano a crescut şi în care a făcut primii paşi în lumea modei, nu la Paris.

Iniţial prevăzut în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, show-ul va fi în cele din urmă organizat la "ora ceaiului", într-un imobil modern din centrul capitalei britanice.

Vestea numirii lui John Galliano, anunţată în octombrie 2014, în calitate de director artistic al casei Margiela a pus capăt numeroaselor speculaţii despre revenirea în modă a celebrului designer, care a reinventat stilul Dior în cei 15 ani petrecuţi în casa pariziană.

După trei ani şi jumătate de "excomunicare" a designerului, Renzo Rosso, preşedintele grupului OTB, care deţine casa Margiela, a salutat angajarea unui "designer unic şi excepţional în cadrul unei case care întotdeauna a inovat şi a busculat universul modei".

Deşi nu se ştie deocamdată dacă întrega industrie a modei l-a iertat pe John Galliano, asocierea dintre el şi această casă este surprinzătoare, datorită minimalismului care caracterizează estetica Margiela, ce contrastează cu stilul flamboaiant al designerului britanic.

Contrastează, de asemenea, profilul intens mediatizat al lui Galliano, total diferit de cultura anonimatului promovată de această casă, creată şi condusă din 1988 până în 2009 de creatorul belgian extrem de discret Martin Margiela.
Direcţia artistică a casei era până acum asigurată de o echipă restrânsă, iar toţi angajaţii erau obligaţi să poarte la locul de muncă o cămaşă albă.

Prezentarea de luni de la Londra ar putea însemna "renaşterea" designerului britanic, care a anunţat în mod public că nu mai consumă alcool, a participat la numeroase şedinţe de consiliere psihologică şi şi-a cerut scuze de mai multe ori, negând că ar fi rasist şi antisemit.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod