7 reguli ca să iei cele mai bune decizii când îți cumperi haine

7 reguli ca să iei cele mai bune decizii când îți cumperi haine

Te plimbi prin magazine și cumperi haine care ți se par frumoase? Este una dintre cele mai mari greșeli care te împiedică să ai o garderobă organizată
Vei colecționa astfel piese vestimentare pe care nu ai cu ce să le asociezi, te vei trezi cu un dulap plin cu haine și cu senzația că nu ai cu ce să te îmbraci. Să nu mai vorbim de faptul că bugetul tău va avea de suferit... Descoperă câteva reguli care te vor ajuta să cumperi organizat haine, astfel încât să poți crea cu ele extrem de multe ținute impecabile:

Fă un inventar al hainelor pe care le deții

Înainte de a pleca la cumpărături de haine, organizează-ți dulapul ca să descoperi ce piese vestimentare ai deja. În acest fel eviți să cumperi haine care seamănă izbitor de mult cu cele pe care le ai, dar va fi mult mai ușor să vezi ce îți lipsește și să le treci pe lista de cumpărături. De aceea este important să-ți organizezi garderoba la finalul fiecărui sezon și să renunți la hainele pe care nu le mai porți.

Investește în piese de bază

Din garderoba unei femei nu trebuie să lipsească unele pise vestimentare esențiale care sunt foarte versatile și pot fi incluse cu succes în numerose ținute și stiluri. De exemplu, o pereche de jeanși care îți vin perfect, un tricou alb impecabil, un sacou, o pereche de pantofi nude cu toc și una de balerini negri sunt câteva dintre elementele de bază pe care ar trebui să le ai.

Cumpără treptat

O altă greșeală des întâlnită este aceea de a face cumpărături majore de haine de câteva ori pe an. O sesiune costisitoare de shopping ți se va părea un efort financiar important.
Dar în loc să cumperi mult dintr-o dată, ceea ce îți dă bugetul peste cap, cumpără treptat. Fă-ți un obiectiv din a cumpăra câte una, două piese vestimentare pe lună. E ușor să cheltuiești prea mulți bani pe haine aflate la reduceri, fără să realizezi cât ai dat de fapt. Nu doar că vei cheltui prea mult, dar vei fi tentată să cumperi haine de care nu ai nevoie, doar pentru că au un preț redus. Stabilește-ți un buget fix pentru haine în fiecare lună și nu îl depăși.

Probează întotdeauna hainele

Este regula de aur care îți permite să ai numai haine ce îți vin perfect. Probează întotdeauna, iar dacă le cumperi online, asigură-te că le poți returna cu ușurință dacă nu îți vin bine.
Iar ca să decizi dacă este cazul sau nu să cumperi o haină, pune-ți aceste întrebări:    
- O pot include în cel puțin alte două, trei ținute împreună hainele pe care le am deja?
- Se potrivește siluetei mele?
- O voi purta de mai multe ori?
- Cum îmi afectează bugetul?

Alege calitatea, nu cantitatea

Este de preferat să cumperi mai puțin, dar de calitate bună, decât să ai multe haine de proastă calitate. Dacă este o piesă vestimentară clasică, pe care o poți purta ani la rândul, atunci merită investiția. Pentru cele sezoniere, în trend, alege variante cu prețuri acceptabile. Calitatea este esențială mai ales în ceea ce privește accesoriile, în special pantofii și gențile.

Vânează ofertele

Abonează-te la newsletterele magazinelor tale favorite de haine și vei afla din timp când sunt reduceri. În acest fel poți cumpăra piesele vestimentare pe care ți le dorești foarte mult la un preț mult mai bun.
Finalurile de sezon aduc de obicei cele mai mari reduceri, deci trebuie să verifici newsletterele în special în lunile iulie și august pentru reduceri de vară, și la sfârșitul lui noiembrie și începutul lui decembrie pentru reduceri de toamnă.

Nu te lăsa ghidată de trenduri

Chiar dacă îți plac tendințele momentului, nu trebuie să te lași ghidată de acestea atunci când îți cumperi haine. Alege numai haine și accesorii care se potrivesc stilului tău personal.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod