Geanta identică cu rochia, un concept Stella McCartney

Desingerul britanic a dus la extrem termenul “a asorta” la prezentarea colecţiei pentru primăvara lui 2014. Genţile au ajuns atât de mult parte din noi încât aproape ne identificăm cu

Desingerul britanic a dus la extrem termenul “a asorta” la prezentarea colecţiei pentru primăvara lui 2014.

Genţile au ajuns atât de mult parte din noi încât aproape ne identificăm cu ele sau, mai bine spus, ele cu noi (dacă tot le personificăm). Cam ăsta a fost primul meu gând când am văzut ce a adus pe podium desingerul britanic Stella McCartney la prezentarea de la Paris a colecţiei primăvară-vară 2014.
La modelele elegante, ea a folosit acelaşi material şi imprimeu şi la rochie şi la geantă, ca şi cum cele două sunt cumva una în prelungirea celeilalte.
Iar dacă nu sunt identice cu îmbrăcămintea, genţile-sacoşă, elegante, dar casual, au aceeaşi nuanţă şi culoare cu aceasta.

Şi sunt realizate dintr-un material uşor şifonat.
Dacă nu aş fi văzut modelele create de Stella McCartney nu mi-ar fi trecut prin minte că poţi să arăţi atât de bine cu o geantă identică cu rochia. Adică, dacă tot nu ne mai asortăm genţile cu pantofii, de ce nu le-am asorta la îmbrăcăminte până a le face identice (ca material şi model)?
Pe undeva, colecţia desingerului britanic îmi aduce aminte de vremurile când se folosea orice bucăţică de material pentru că nu îţi permiteai să risipeşti nimic.
Acele vremuri… de care, din fericire, tinerele de azi nu au cum să-şi amintească.
Urmând exemplul acestor modele, vă puteţi atenţiona de pe acum croitoreasa sau, în termeni mai moderni, propriul creator, să vă păstreze ceva material şi pentru o geantă. De altfel, nici nu par prea greu de realizat, pentru un om de meserie. Nişte margini metalice aurii şi “resturile” de la rochie… şi veţi fi cu un pas înaintea vremurilor… de demult.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod