Diferite tipuri de bluze care trebuie să se găsească în garderoba ta

Acum că frigul iernii a trecut, ne pregătim de venirea sezonului cald. Printre altele, asta înseamnă și că trebuie să punem toate hainele de iarnă la loc, ca să le facem loc celor de primăvară și poate chiar vară.
Totuși, vremea nu permite să trecem direct la tricouri sau maiouri, pentru că totuși ne mai dă câte un semn din când în când sub formă de ploaie sau vânt. Așadar, pentru că trăim într-o zonă cu 4 anotimpuri, trebuie să avem și haine de primăvară și de toamnă, care să nu fie nici prea groase, dar nici prea subțiri. 

Unul dintre aceste articole vestimentare este reprezentat de bluzele cu mânecă lungă. Acesta îți permit să le porți deasupra unor tricouri sau chiar pe piele, fără să-ți fie prea cald, pentru că afară e totuși soare. Mai mult, le poți lua cu ușurință pe sub geacă, pentru că de obicei sunt subțiri și nu încarcă ținuta foarte tare. 

În acest articol ne vom uita la câteva tipuri de bluze damă pe care ar fi bine să le ai în garderobă în acest sezon atât din motive de funcționalitate cât și pentru a fi în trend cu moda. 

1. Bluze damă casual 

 
Primul tip de bluze damă sunt cele casual.
Acele bluze pe care pui mâna foarte repede atunci când vrei să mergi la cumpărături sau ai o zi mai lejeră și nu vrei să petreci foarte mult timp planificându-ți ținuta. 

Aici poate fi vorba de bluze damă de bumbac, detul de subțiri sau de bluze mai groase, de inspirație masculină, care sunt acum foarte în trend. 

Pentru bluze, ar fi bine să ai în primul rând culorile de bază: una neagră, una albă și una crem. Asta odată pentru că pot fi foarte ușor de asortat la orice ținută, dar și pentru că le poți folosi pentru a le lua pe sub sacouri sau geci și, fiind culori neutre, poți face layering foarte ușor, arătând foarte bine. Dincolo de asta, ar fi bine să ai și opțiunea de guler în V, dar și opțiunea de guler rotund, pentru a avea cât mai multe unghiuri și texturi cu care să te joci. 

Acum, sunt foarte la modă culorile vii și dungile.
Le poți asorta la o bază neagră sau albastră și pot da viață oricărei ținute. 

2. Bluzele sport 


În special dacă ești o fire activă, a început sezonul în care e destul de cald ca să poți alerga afară sau ca să faci activități fizice în aer liber. Pentru asta o să ai nevoie de colanți de damă și de o bluză sport. Poți opta pentru hanorace cu glugă sau cu fermoar. 

Trebuie să ai în vedere că aceste bluze sunt dintr-un material special, care nu permite să transpiri prin el și care reușește să păstreze căldura corpului. Nu e recomandat să alergi în aceleași bluze în care mergi și la serviciu. 

Aici poți alege ce culori și croiuri dorești. Un alt criteriu ar fi să cauți o bluză impermeabilă.
Astfel, o vei putea folosi și în drumeții pe munte sau, dacă ești la o tură prin parc și a început ploaia, știi că vei fi destul de în siguranță până ajungi acasă sau la mașină și că reduci riscul ca ploaia să ajungă la piele. 

3. Bluze elegante 

 
Dincolo de bluzele casual, ai nevoie și de câteva bluze elegante pe care să le iei la locul de muncă, dacă acesta este profilul domeniului în care lucrezi sau pe care să le scoți din dulap pentru evenimentele cele mai importante din viața ta. 

Aici ne putem gândi fie la cămăși fie la bluze de dama, normale, dar care au ceva special. Poți opta mentru mâneci tip clopot sau bufante, pentru detalii elegante în zona gulerului sau pentru croiuri care-ți pun talia și corpul în evidență. 

Negrul este o opțiune foarte elegantă pentru seară, iar pentru zi poți alege bluzele albe, pentru că merg la orice și sunt ușor de asortat. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod