Creațiile originale ale unui student la design vestimentar: Rochii realizate din baloane

Celebrul creator de modă german Wolfgang Joop a spus la un moment dat că "designul de modă este despre suspans, surpriză și fantezie. Nu este despre reguli".
Iar un proaspăt absolvent de design vestimentar, pe nume Fredrik Tjaerandsen, a pus în aplicare toate acestea. Tânărul creator de modă a surprins spectatorii prezenți la show-ul său de modă, dar și Internetul, în timpul show-ului anual de modă din cadrul Central Saint Martins din Londra.

În loc să poarte haine tradiționale realizate din bumbac, piele sau mătase, modelele lui Tjaerandsen au purtat pe podiumul de prezentare baloane colorate care se dezumflau și se transformau în rochii din cauciuc. 

Dincolo de faptul că a uimit audiența, absolventul școlii de modă Central Saint Martins a primit și premiul L’oreal Professionnel Young Talent, care este considerată cea mai înaltă distincție pentru studenții care urmează cursuri de design în cadrul acestei universități.

Într-un articol publicat de Teen Vogue, tânărul designer a dezvăluit care a fost inspirația din spatele creațiilor sale. 

"Colecția mea este inspirată de momentul aproape indefinibil în care conștiința de sine a unei persoane devine activă și prezentă.
Mi-am dorit să creez un proces de practică experimentală prin care să recreez propria mea expresie a acestui moment", a spus artistul.

Tjaerandsen a explicat într-un interviu pentru Love Magazine cum a reușit să realizeze rochiile din baloane.

"Am realizat aceste piese pe baza unui sistem de presiune care permite celui care le poartă să controleze eliberarea aerului", a explicat acesta. "Atunci când vrea să o dezumfle, cel ce poartă piesa deschide o fantă din interior pentru a elibera aerul, ceea ce face ca balonul dezumflat să coboare", a mai spus designerul.

În ciuda internship-urilor și experienței de lucru la unele dintre cele mai renumite case de modă ale lumiii, precum Louis Vuitton, J.W Anderson și Balenciaga, designerul norvegian originar din Bodo, Norvegia, continuă să realizeze creații inedite și neconvenționale.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod