Costume de baie la modă şi confortabile

Odată cu apropierea sezonului estival, fiecare dintre noi va încerca să îşi pregătească ţinute de plajă cât mai moderne, în acelaşi timp confortabile şi practice. Noile tendinţe acoperă o paletă foarte largă de abordări, de la imprimeuri şi nuanţe puternice, până la croieli cât mai sofisticate, astfel că îţi poţi crea unele dintre cele mai originale şi în tendințe outfit-uri.
Indiferent de siluetă şi statură, de pigmentul pielii şi culoarea părului, dar şi  de preferinţele în materie de modă,  doamnele şi domnişoarele îşi pot procura modelele de costume de baie care li se vor potrivi cel mai bine, gama de modele pusă la dispoziţie fiind foarte extinsă.
 

Tendinţele anului - ce costume sunt la modă în acest sezon?

 
Anul se anunță dominat de culorile vii, de imprimeuri puternice şi croieli variate. Sunt la modă piesele accesorizate cu ciucuri, decupaje, volane şi pliuri cât mai ample. Fustiţele pentru costumaşul de baie reprezintă elemente importante ale ţinutelor de plajă, astfel că le poţi procura pentru a da o notă unică outfiturilor. Paleta coloristică este şi ea foarte amplă, astfel că de la violet, roşu, galben, albastru, verde sau bej, până la auriu, negru şi alb, toate pot reprezenta varianta cea mai potrivită a costumului tău de baie. În ceea ce priveşte forma, o categorie foarte apreciată este cea reprezentată de costume de baie brazilian, specificul acestora sporind aspectul feminin al unei siluete şi valorificându-i frumuseţea. 
 

Şnururile laterale şi forma slipului brazilian style, o combinaţie între tanga şi clasicul bikini, favorizează o siluetă cu aspect generos, fiind costumul de baie care va da o notă provocatoare şi foarte feminină oricărei ţinute.
În acest sezon, nu trebuie uitate costumele întregi, aspectul central al acestora fiind reprezentat de decupajele generoase şi provocatoare.
Este modelul de costum de baie potrivit oricărei vârste şi oricărui context, fiind preferatul femeilor însărcinate şi al doamnelor care deja au obţinut bronzul pe care şi-l doreau, acoperind o mare parte din piele. Un alt model preferat în acest an, este cel reprezentat de costumul de baie cu slip cu talie înaltă, ideal pentru a masca o burtică sau pentru a da o formă frumoasă unui posterior generos.
 

De ce să ţii cont când îţi alegi costumul de baie

 
Oferta de costume de baie femei este foarte generoasă, astfel că paleta de modele pusă la dispoziţie  în magazinele de specialitate, te va ajuta să îţi procuri costumul de baie potrivit, indiferent de silueta pe care o ai, de pigmentul pielii sau de activităţile acvatice cu care intenţionezi să îţi înveseleşti concediul. 
Îţi poţi alege costume din două piese, costume întregi, modele simple sau accesorizate, te poţi îndrepta către costume de baie uni sau pline de tonuri şi jocuri cromatice, pentru forme comune sau către croieli provocatoare şi inedite. 
 

Silueta şi costumul potrivit

 
Primul aspect de care ar trebui să ţii cont atunci când îţi alegi costumul de baie, va fi cel al siluetei tale.
Dacă vrei ca modelul ales să te avantajeze, atunci este esenţial să conştientizezi care sunt punctele forte ale corpului tău, dar şi care sunt părţile pe care preferi să le atenuezi sau să le ascunzi. Poți miza pe costume de baie 2 piese, ele sunt variante frecvent selectate, deoarece permit un bronz complet, pe o suprafaţă cât mai mare. Astfel, dacă vrei să te bucuri de mângâierea razelui soarelui, purtând un costum format din două piese, alegeţi-l ţinând cont de câteva secrete. 
 
Dacă ai umerii laţi şi posteriorul şi şoldurile mici, alege costumul de baie cu sutien cât mai simplu. Poţi adopta varianta fără bretele sau te poţi îndrepta către modelele cu breteluţe simple. Slipul, în schimb, ar trebui să ofere volum, accesorizarea  cu volane, ciucuri sau pliuri fiind cea mai indicată.  Dacă ai un posterior generos, dar bustul  mic, accesorizarea va viza sutienul. Vei alege un costum cu sutien croit cu volane sau ciucuri, pliuri şi cute. 
 
De asemenea, îţi va fi de folos un sutien imprimat cu dungi orizontale, prevăzut cu modelare push-up, cu închidere în faţă sau pe cel tip bandeau.  În cazul în care ai un  posterior şi şolduri generoase, dar şi bustul voluminos, atunci vei fi avantajată de costumele de baie simple, deloc accesorizate, eventual cu imprimeuri în dungi verticale.
O siluetă tip clepsidră, îţi oferă posibilitatea de a-ţi alege orice tip de costum de baie îţi doreşti.
 

Eleganţa costumului întreg

 
Paleta de costume de baie intregi este şi aceasta foarte amplă, astfel că dacă vrei să îţi expui pielea cu precauţie, poţi alege modelul care te va avantaja. În tendinţe se află decupajele, astfel că dacă ai un bust generos, vei căpăta un plus de feminitate, alegând un costum de baie întreg, decupat în zona bustului şi a şoldurilor. Tot costumul întreg te va avantaja dacă ai o siluetă de tip măr, cu burtică, şolduri şi bust bine conturate. 
 
Alege un model uni, nu foarte decoltat, însă plin de rafinament. Costumul întreg ţi se va potrivi foarte bine pe perioada sarcinii, ajutându-te să te expui cu precauţie razelor solare şi căldurii estivale. Poţi alege culori vii, energice şi antrenante, confortul tău fiind asigurat prin croiala comodă şi sigură. De asemenea, un costum de baie întreg va reprezenta alegerea cel mai des adoptată a doamnelor trecute de prima tinereţe, acoperind cu rafinament eventualele părţi pe care le doresc a fi acoperite.
 

Cromatica în alegerea costumului de baie

 
Indiferent de tipul de costum pentru care optezi, nu uita faptul că şi aspectul cromatic este important. Vara înseamnă bucurie şi soare, energie şi distracţie, astfel că şi dinamica coloristică este amprentată de această abordare, în tendinţe fiind costumele de baie viu colorate, imprimate şi personalizate prin nuanţe provocatoare.
Încearcă să alegi nuanţele care contrastează trăsăturilor tale, astfel că dacă ai o culoare deschisă a părului şi o piele încă nebronzată, vei opta pentru culori puternice. Pentru o piele bronzată şi pentru un păr închis la culoare, este indicat să alegi un costum de baie în tonuri pastelate, deschise şi calde. Poţi opta pentru bej, galben, roz pal, verde pai sau chiar alb. Albul ales pentru costumul de baie, este rezervat perioadelor în care deja bronzul este fixat pe piele, creând un contrast plăcut şi echilibrat.
 

Alege costumul de baie în funcţie de specificul activităţilor tale pe plajă

 
Dacă ţi-ai propus să leneveşti pe şezlong şi să te răsfeţi cu o odihnă plăcută la soare, atunci îţi poţi procura un costum de baie format din piese cât mai mici şi diafane, din texturi fine şi confortabile. Dacă însă preferi să te distrezi practicând jocuri şi activităţi acvatice, poartă un costum cât mai amplu, care să-ţi susţină bine corpul şi care să-ţi ofere o libertate de mişcare sigură şi precisă, fără a te expune incidentelor nedorite.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod