Ce să faci pentru ca hainele tale să pară mai scumpe

Câteva schimbări simple au capacitatea de a-ți transforma radical garderoba. Descoperă cum poți face ca hainele tale să pară de cea mai bună calitate

Modifică-le la croitor

În fotografiile vechi, de peste 100 de ani, oamenii par să fie mult mai eleganți, iar hainele lor arată impecabil. De-a lungul anilor a fost uitat faptul că pe vremuri îți puteai face haine numai la croitor, pe măsurile tale, fără posibilitatea de a le cumpăra din magazine. Deși avantajul de a-ți cumpăra piese vestimentare gata făcute este incontestabil, este dificil ca o astfel de haină să ți se potrivească perfect. De aceea, o vizită la croitor pentru mici modificări ar putea să-ți transforme radical ținutele, iar hainele tale vor arăta mult mai bine și vor părea scumpe. Pantalonii scurtați astfel încât să vină perfect sau o rochie strâmtată pentru a-ți veni ca turnată vor face diferența.

Spală-le corect

Nu ai nici cea mai mică curiozitate să afli care sunt recomandările de pe etichetele hainelor tale? Din păcate este o greșeală pe care o fac foarte multe persoane. Pe etichetele interioare ale hainelor sunt instrucțiuni de spălare care atunci când sunt respectate fac ca hainele tale să reziste într-o formă cât mai bună timp îndelungat și vor părea de foarte bună calitate.
Dar dacă nu iei în seamă recomandările producătorului, sunt șanse mari ca hainele să se decoloreze, să se lărgească sau să se scămoșeze mult mai repede.

Iată câteva reguli generale pentru îngrijirea hainelor:
- spală hainele cu rufe de culori asemănătoare, în special culorile închise care se estompează ușor.
- folosește un aparat de ras de unică folosință pentru a îndepărta scamele de pe pulovere
- nu spăla acasă hainele pe eticheta cărora este specificat "dry-clean only"
- poartă o haină de două, trei ori înainte de a o spăla pentru a-și păstra culoarea și forma
- păstrează hainele pentru alt sezon într-un loc întunecos, uscat și rece

Verifică-le cu atenție când le cumperi

Chiar dacă nu plătești foarte mult pe hainele pe care ți le cumperi, este foarte important să fii atentă la detalii atunci când le alegi din magazine. Fermoarele și nasturii pot indica destul de ușor dacă o piesă vestimentară este de calitate sau nu.
Verifică dacă fermoarul se închide și se deschide cu ușurință, dacă găurile nasturii sunt bine cusuți sau găurile nasturilor sunt bine definite. De asemenea, aruncă o privire și asupra cusăturilor, care trebuie să fie strânse și să pară rezistente. 

Evită aplicațiile și logo-urile

Atunci când preferi aplicații din paiete, mărgele sau logo-uri pe hainele tale, sunt șanse mai mari ca garderoba ta să pară compusă din piese ieftine. Motivele sunt simple: toate aceste decorați și aplicații se uzează destul de ușor, ceea ce face apoi ca haina pe care sunt atașate să arate învechită și de proastă calitate. De asemenea, aceste tipuri de detalii se demodează rapid, comparativ cu hainele simple, clasice.

Nu urma trendurile

Trendurile vin și trec, dar hainele pe care le cumperi rămân. De aceea, în loc să investești în piese vestimentare care se demodează de la un sezon la altul, alege să-ți cheltui banii pe haine și accesorii de calitate care vor fi mereu apreciate.
Câteva dintre piesele pe care ar trebui să le ai sunt:
- o pereche de jeanși drepți, de culoare închisă
- o cămașă cu nasturi bine croită
- o rochie neagră simplă
- un trench clasic de lungime medie
- o pereche de pantofi negri cu toc
- un pulover cu anchior tip V

Asortează-le cu accesorii de calitate

Dacă ți-ai cumpărat haine aflate la promoție, atunci poți cheltui diferența pe accesorii de foarte bună calitate. Acestea vor reuși să-ți transforme total întregul look, iar marele avantaj este că le poți include în numeroase ținute. Alege bijuterii, curele, poșete și pantofi care arată excelent, fiind realizate cu atenție la fiecare detaliu.

Acordă atenție detaliilor

Chiar și hainele scumpe își pierd din farmec atunci când sunt lăsate la voia întâmplării detalii importante, cu atât mai mult hainele mai ieftine. Ai grijă să-ți calci perfect cămășile, pantalonii sau tricourile, și apelează la o curățătorie pentru a călca sacourile sau rochiile de seară.
Nu ieși din casă până când nu folosești o rolă pentru scame și poartă una de voiaj în geantă, pe care să o folosești pe parcursul zilei dacă este necesar.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod