Care este diferența dintre o pereche de blugi scumpă și una ieftină?

Care este diferența dintre o pereche de blugi scumpă și una ieftină?

Te-ai întrebat mereu de ce unele perechi de blugi sunt scumpe, iar altele ieftine? Aparent, sunt la fel.
Dar în afară de brandul de blugi pe care îl alegi, prețul este dictat și de calitatea materialului, modul în care blugii au fost realizați și accesoriile pe care le includ. Iar dacă înveți să recunoști indiciile, îți va fi mult mai ușor să alegi de fiecare dată jeanși de cea mai bună calitate. De asemenea, nu vei mai cumpăra pantaloni din denim la prețuri mari atunci când calitatea lor nu justifică prețul. Iată care sunt diferențele dintre blugii scumpi și cei ieftini, potriviti expertului în denim Benjamin Talley Smith, citat de Teen Vogue:

Tivul

Marginea țesută a unui material este realizată pentru a preveni deșirarea cu ușurință a fibrelor textile. Producerea unei perechi de blugi realizată din denim cu margini țesute necesită o cantitate dublă de material, motiv pentru că este mai costisitor, iar acest lucru se va reflecta în prețul blugilor.
Jeanșii mai ieftini sunt realizați din material tivit, ceea ce înseamnă că marginile au fost sigilate prin coasere.

O pereche de blugi cu margini țesute (stânga) și o pereche de blugi cu margini tivite (dreapta)

Rigiditatea

Pe măsură ce trendul blugilor skinny a devenit tot mai popular, denimul cu fibră elastică a devenit foarte răspândit. Este complet diferit de denimul clasic, care este un material rezistent și rigid. De obicei, blugii din denim cu o rigiditate mare și o țesătură rezistentă sunt mai scumpi decât cei realizați dintr-un material elastic. Pot fi purtați ani la rând fără să-și piardă forma sau să se lărgească.

Cusături per centimetru

Cusăturile per centimetru se referă la numărul de cusături de-a lungul unui centimetru de material. Cu cât sunt mai multe cusături, cu atât calitatea blugilor este mai bună, spre deosebire de cei care au mai puține cusături.
Durata de realizare a unei perechi de blugi cu mai multe cusături este mai mare, iar pantalonii obținuți sunt mai rezistenți, dar și mai scumpi. 


Liniile decolorate

Acestea sunt linii de culoare estompată care se regăsesc pe blugii cu aspect uzat. Imită pliurile decolorate care se formează în mod natural când porți o pereche de blugi de-a lungul anilor. Producătorii imprimă din timpul procesului de fabricare aceste linii pentru a obține acel efect de uzură dorit de consumatori. În cazul blugilor scumpi, dungile sunt neuniforme pentru că sunt realizate prin șlefuirea manuală a materialului.
În cazul blugilor ieftini, liniile sunt perfect uniforme pentru că sunt obținute prin imprimarea cu ajutorul computerului și arderea cu laser. 
 
 
Liniile unei perechi ieftine de blugi (stânga) versus liniile unei perechi mai scumpe (dreapta)

Fermoar și nasturi

Un alt semn care îți arată de ce unele perechi de blugi sunt mai scumpe este modul de închidere în talie. Blugii care au nasturi niutiți sunt mai scumpi decât cei care au fermoar. Iar motivul este simplu: naturii nituiți sau capsele din metal sunt mai scumpe decât fermoarele, dar sunt mai rezistente în timp.



Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod