10 reguli de stil pentru ca orice ținută să arate impecabil

10 reguli de stil pentru ca orice ținută să arate impecabil

Putem alege cele mai frumoase și mai trendy haine și accesorii, dar dacă nu știm regulile pentru a le purta corect, ținutele noastre vor lăsa de dorit.
De exemplu, știi care este lungimea corectă a manșetelor? Sau care este proporția adecvată dintre top și pantaloni sau fustă? Descoperă câteva reguli de stil care te vor ajuta să ai întotdeauna ținute impecabile.

Proporția corectă


Împarte vizual silueta în trei părți. Topul ar trebui să aibă 1/3 din lungimea totală a corpului, iar restul de 2/3 ar trebui să fie rezervată pantalonilor sau fustei.

Hainele supradimensionate


Topurile supradimensionate ar trebui să fie băgate în pantaloni sau fustă în partea din față. În acest fel vei accentua talia și vei părea mai suplă. De asemenea, este un truc care te ajută să pari mai înaltă.

Lungimea mânecilor


Mâneca unui sacou ar trebui să ajungă până la nivelul osului de la încheietura mâinii.
Difererența dintre mâneca sacoului și manșeta cămășii trebuie să fie de 1,5-2 centimetri.

Botinele până la glezne


Atunci când porți o fustă scurtă în asociere cu botine până la glezne riști să-ți scurtezi vizual picioarele. De aceea, este de preferat să porți botinele până la glezne cu blugi, pantaloni din stofă și rochii sau fuste midi și lungi.

Batista de buzunar


Buzunarul de la piept al sacoului este unul pur decorativ, fiind completat cu o batistă care are, de asemenea, un rol decorativ. Dacă nu știi ce culoare ar trebui să aibă batista, atunci alege una albă. Este o culoare universală care se potrivește oricărei ținute.
De asemenea, este recomandat ca batista și cravata să nu aibă aceeași culoare, ci să fie culori complementare.

Accesoriile din zona feței


Nu folosi prea multe accesorii în zona feței. Nu ar trebui să ai mai mult de trei accesorii. Poate fi vorba de ochelari, colier, pălărie, o broșă, cercei, eșarfă etc. Dacă alegi trei accesorii, este de preferat să fie unele discrete. Atunci când optezi pentru un accesoriu statement, precum o pereche de cercei masivi, renunță la celelalte accesorii.

Dimensiunea paltonului


Îmbracă un pulover gros înainte de a proba un palton. Te asiguri astfel că haina aleasă nu este prea strâmtă și se întinde excesiv la spate, unde se poate și descoase.

Dresul


Atunci când trebuie să porți dres, alege întotdeauna o pereche care se potrivește perfect cu nuanța pielii tale.
Dresul trebuie să fie invizibil. Nu trebuie să creeze efectul de picioare bronzate sau lucioase. Dresul negru ar trebui ales în funcție de grosimea hainelor. Cu cât porți haine mai groase, cu atât dresul poate avea o densitate mai mare. Grosimea dresurilor este exprimată în DEN. O valoare DEN mai mare înseamnă un dres mai gros.

Lungimea pantalonilor


Atunci când sunt purtați cu pantofi cu toc, pantalonii de costum ar trebui să arate astfel. Tivul pantalonilor nu trebuie să atingă solul, ci ar trebui să ajungă la aproximativ 2,5 cm față de podea, atunci când stai dreaptă. În partea din față, stofa pantalonilor nu ar trebui să formeze cute, ci să fie cât mai dreaptă, acoperind pantofii și lăsând să se vadă numai vârfurile.

O singură culoare


Este de preferat să eviți ținutele în exact aceeași nuanță sau imprimeu din cap până în picioare.
Alege în schimb diferite tonuri ale aceleiași culori pentru a crea un look deosebit.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod