Vacantele, cele mai importante cadouri pe care ni le putem face

Intr-o perioada foarte stresanta, cu job-uri extrem de solicitante, designerul Elena Perseil considera ca cel mai important pentru noi este sa ne permitem o vacanta, cat de mica ar fi ea. Alaturi de ea, in discutie, se afla si managerul Christian Tour, Andreea Pandele, care ne vorbeste din prisma specialistului.
Sa nu mai lungim vorba si sa intram direct in subiect... Iata ce ne spune Elena Perseil.
Dupa ce am vorbit despre hainele de vacanta, m-am gandit ca ar fi bine sa vorbim despre destinatii, amintiri, experiente. Toti avem nevoie de vacanta, avem job-uri solicitante, si atunci este foarte important sa avem o perioada in care sa ne linistim, sa fim noi cu noi. Evident ca vacanta depinde si de bugetul pe care-l avem, dar si de ce asteptari, de ce ne dorim noi de la vacanta pe care o planuim.
Daca ai copii trebuie sa alegi ceva organizat dinainte, nu poti sa faci distante mari cu ei, insa daca esti singur optiunile sunt mult mai multe. Poate ca vrei sa mergi sa te relaxezi sau vrei sa te distrezi in club. De asemenea, poti alege o vacanta in aer liber, unde sa te bucuri de peisajele pe care ti le ofera natura.
Inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste vacanta pe care o alegem, trebuie sa stapanim bine doua concepte esentiale: low cost si lux. Aici intervine explicatia specialistului, prietena mea Andreea Pandele, care mi-a spus clar: "Trebuie sa intelegem ca low cost nu inseamna neaparat prost, ci un pret foarte bun din diferite motive. Pe de alta parte, atunci cand vorbim despre lux, acesta inseamna 5 stele, zone exclusiviste si oameni care nu au stresul bugetului de vacanta".
O data ce am inteles aceste aspecte putem trece in a doua etapa, cautarea, care, in zilele noastre, este destul de usoara. Acum optiunile sunt multe, Europa este deschisa si poti vizita locuri care sunt frumoase si diferite in acelasi timp, care te incarca atat emotional, cat si cultural. Personal cred ca daca alegi de fiecare data sa mergi in locuri noi, pe care nu le-ai mai vazut niciodata, poti sa te relaxezi mult mai bine, pentru ca esti solicitata extrem de mult de peisaj si in felul acesta chiar te rupi cu adevarat de problemele cotidiene, bucurandu-te numai de ce vezi acolo.
"Atunci cand treci pragul agentiei de turism trebuie sa-i spui agentului ce vrei exact.
Daca vrei o vacanta in care sa mergi la plaja, Grecia este cea mai buna alegere, pentru ca are cele mai multe plaje, de la cele mici si pitoresti pana la cele Blue Flag. De la cele din insule pana la cele de pe continent. Dupa parerea mea ea ar fi prima alegere numai pentru plaja, baie si soare. Pe locul doi ar fi Spania, apoi Egipt si Turcia"
. Iata parerea specialistului.
Multe optiuni, alegerea este in mana ta.
Despre vacantele mele...
Din fericire pentru mine, am avut ocazia, inainte de a avea copii, sa circul foarte mult. Daca ar fi sa fac un top al vacantelor mele, pot spune ca mi-a placut foarte mult atunci cand am facut turul capitalelor europene, a fost foarte interesant si util, in acelasi timp. Punctual vorbind, Italia este o tara care mi-a placut foarte mult. Are un turism foarte variat, plecand de la turism de relaxare unde peisajele sunt foarte frumoase, pana la un turism cultural. In Italia ai tot timpul ceva de vizitat. Italia intreaga este un patrimoniu. Imi aduc aminte cu placere de Assisi, zona franciscana care s-a dezvoltat cel mai tare, unde sunt bazilicele pictate de Giotto, care sunt absolut fantastice. Este un oras incredibil, decorul a ramas neschimbat, reclamele agresive nu au ce cauta in oras. De asemenea, acolo nu vezi MC Donald's, si ce este cel mai important este ca au pastrat culoarea specifica epocii. Acolo vin foarte multi oameni care merg in pelerinaj si, de aceea, ai impresia ca este un decor de film. Este impresionant, fabulos.
Mi-a placut mult faptul ca acolo arhitectura este adaptata total naturii. Se stie deja ca italienii sunt niste arhitecti deosebiti, au asta in gena.
Mergand mai departe, pot spune ca o alta destinatie care mi-a placut foarte mult a fost America.
In afara de orasele mari, New York, Chicago, peisajele de acolo sunt absolut fantastice. In America am avut ocazia sa vad parcurile lor nationale care sunt absolut impresionante, vegetatia, de asemenea, acolo totul este supradimensionat.
Am avut ocazia sa vad Grand Canyon sau Red Canyon, Parcul National Yellowstone sau Cascada Niagara. De asemenea, am avut bucuria sa ma bucur de "spectacolul" pe care il dau gheizele. Aici trebuie sa spun ca exista oameni care au facut o pasiune din "urmarirea" gheizelor si vin foarte des sa le vada.
Sa nu uit sa vorbesc despre Parcul Padurilor de Sequoia, unde se gasesc copaci vechi de cateva sute de ani. Lanturile muntoase, cascadele sunt incredibil de mari. Daca este sa glumesc, acolo si veveritele sunt mari.
Ce mi-as dori
Un voiaj pe care mi l-as dori este in Irlanda. Castelele de acolo mi se par interesante, nordul Europei mi se pare de asemenea, o destinatie care merita. Daca ai avut ocazia sa vizitezi aceste zone, astept sa-mi povestesti si sa-mi faci propuneri, sa-mi spui unde merita sa merg si unde nu.
Ca de la prietena, la prietena iti spun ca este foarte bine sa incerci, chiar daca ai un buget limitat, sa mergi fie si un weekend intr-o escapada, chiar si in Romania. Nu este musai sa pleci departe, intr-o zona extrem de scumpa, este important sa te rupi putin de cotidian. Nu este ok pentru tine, pentru sufletul tau, sa-ti petreci chiar toata vara, sau toata iarna, acasa si sa-ti imparti timpul intre job si activitatile casnice.
Daca vrei, o alternativa ieftina de vacanta este plecatul cu cortul. Am prieteni care pleaca si la munte si la mare, cu tot cu pusti, si se simt foarte bine.
Nu trebuie sa-ti faci tot timpul calcule, trebuie sa iei hotararea si sa pleci. Trebuie sa realizezi ca aceasta mica escapada o sa-ti faca bine tie.
Destinatii in functie de vacanta pe care ti-o doresti...
Aici si-a adus aportul Andreea care mi-a "vandut" cateva ponturi:
"Daca vrei sa te relaxezi si sa mergi la Spa, Austria este perfecta - daca vrei mai aproape - sau ceva mai exotic Maldive sau Thailanda. Pentru o vacanta hot, trendy, cele mai potrivite sunt clar Ibiza, pe primul loc, dar si Mikonos - Grecia, Laganas in Zakynthos Grecia sau Bodrum - Turcia. Nu puteam sa uit despre destinatiile perfecte pentru luna de miere. Aici am aflat de la prietena mea ca Maldive, Cancun, Republica Dominicana sau mai aproape Santorini, Kos sau Antalya sunt destinatiile. Pentru familiile cu copii Antalya sau Creta, Korfu, Spania, merg de minune".
In articolul de saptamana viitoare, o prietena a acceptat sa-mi vorbeasca despre excursia pe care a facut-o in Brazilia si despre experientele pe care le-a trait acolo. In plus, impreuna cu ea voi vorbi si despre moda din America Latina. Te astept...
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ricamil pe 20 Iul 2010, 15:42
    Olanda

    Si aici merita efortul pt a vedea frumuseti nebanuite,incepand de la M.Nordului pana la orasele speciale cu casul olandez cum ar fii ALKMAAR,digurile pe mare,Amsterdamul cu tot ce inseamna el,satele olandeze cu fermele ca lacrima,casele personalizate cu flori si multe accesorii deosebite...toata Olanda e super.....va indemn sa o vizitati,merita.....

    0
    0

  • Mihaela pe 19 Iul 2010, 12:54
    Irlanda

    Irlanda este intr-adevar o tara deosebita. Am vizitat-o deja de patru ori, atat Irlanda de nord cat si Rep. Irlanda. Desi nu este o destinatie la moda pt turism, este o tara / insula deosebita, cu peisaje spectaculoase, cu oameni calzi si primitori. Daca puteti merge acolo, merita efortul! Sigur nu veti fi dezamagiti!

    0
    0

  • elena perseil pe 17 Iul 2010, 09:01
    siria

    promit ca revin cu ceva despre Siria, am auzit si eu ca e de vazut

    0
    0

  • teodora pe 17 Iul 2010, 08:50
    siria

    vizitati si siria..o tara extraordinara cu o istorie veche de milenii..ramai fara cuvinte

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod