Tratamentele corporale la fel de importante ca si vestimentatia

Astazi designerul Elena Perseil ne vorbeste despre cat sunt de importante tratamentele corporale, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere psihologic.

Asadar, sa vedem despre ce este vorba...

Draga mea trebuie sa intelegem ca, pe langa importanta pe care o au hainele atunci cand vine vorba depre tinuta noastra, exista o alta care face si mai mult. Vorbesc aici despre intretinerea corporala care are un rol extrem de important in imaginea ta. Mai mult decat atat, noi trebuie sa ne ingrijim de felul in care aratam si trebuie sa realizam ca problemele trebuiesc tratate din profunzime. Varsta, poluarea, regimul de viata, noptile pierdute, acestea sunt o parte dintre "elementele" care ne afecteaza.

Alimentatia reflecta starea noastra de sanatate, aici trebuie sa avem grija foarte mare si, in plus, vizitele la centrele de frumusete vin sa completeze si sa ne imbunatateasca starea de spirit, dar si imaginea.

In zilele noastre exista o sumedenie de metode de ingrijire corporala si trebuie sa apelam la ele, canalizandu-ne atentia asupra zonelor in care simtim ca avem cea mai mare nevoie.

In afara acestor doua elemente, sportul este un alt aspect de care trebuie sa tinem cont. Tonifierea musculaturii, a corpului in general, ne asigura prestanta de care avem nevoie in relatia pe care o avem cu oamenii cu care interactionam, pentru ca, de ce sa nu recunoastem, imaginea este foarte importanta in viata de zi cu zi si spune foarte multe despre noi ca si persoane.

De asemenea, pielea si aspectul ei sunt foarte importante, iar atentia pe care le-o acordam trebuie sa fie foarte mare.

Trebuie sa intelegem ca nu este atat de importanta rochia sau machiajul pe care ni le alegem, daca atentia pe care ne-o acordam noua ca persoane este precara.

Despre aceste lucruri, dar si despre multe altele am sa o las pe prietena mea, Lili Baaddi, fondatoarea si directorul general al clinicii Silhouette, care este specialistul "de serviciu", pentru noi, in aceasta saptamana.

Zilele trecute am avut o discutie foarte interesant in care m-a facut sa inteleg importanta vizitei in "Institutul de frumusete", asa cum ii place sa spuna, insa am mai vorbit si despre alimentatie, sport si mai mult decat atat, am invatat ca mersul la clinica de intretinere nu implica niste costuri exagerat de mari si ca niciodata nu este prea devreme. Dar sa lasam specialistul sa ne impartaseasca din experienta lui...

Intretinerea si grija pe care o avem pentru noi ne ajuta atat fizic, cat si psihic...

Femeia este o structura un pic mai complexa care are nevoie sa se simta in siguranta si, ca sa fie sigura de sine, are nevoie sa-i placa ceea ce vede in oglinda. Daca ea iubeste ceea ce vede in oglinda, are o alta manifestare vizavi de cei din jur, vizavi de familie, vizavi de prieteni, vizavi de copii, vizavi de tot ceea ce o inconjoara. De aici intelegem ca este foarte important sa ne ingrijim. Este foarte important fizic, pentru ca traim intr-o lume a imaginii si imaginea este primul pas catre succes. Daca nu arati corespunzator sau in marjele corecte, nu ti se da sansa si asta este valabil pentru oricine, fie ca este femeie, fie ca este barbat, indiferent de varsta sau rasa.

Abia, pe urma ramane de vazut daca esti competent, daca ai cunostinte, daca, daca, daca...

Tot pentru ca traim intr-o lume a imaginii, toate persoanele alearga dupa perfectiune.

Eu am incercat prin centrul de frumusete pe care-l am sa nu creez niste standarde si tin foarte mult cont de personalizarea fiecarui client, de activitatea pe care o desfasoara si pana la urma de ce-si doreste. Sunt persoane care se simt foarte bine si in largul lor atunci cand au doua, trei, cinci kilograme in plus, fata de cat spun standardele, si altele se simt grase atunci cand sunt in standarde.

Asadar, totul depinde de cum ne percepem noi. Eu nu sunt aici ca sa creez sabloane, sunt aici ca sa-i duc pe fiecare dintre clientii mei acolo unde isi doresc. Eu sunt mijlocul prin care clientul poate sa obtina ceea ce-si doreste. Este foarte important sa avem grija de corpul nostru, de felul in care arata fata noastra, de mainile noastre, de corpul nostru.

Pe urma este foarte bine si daca ne referim la confortul psihic. Fiecare om se iubeste pe sine si atunci cand face ceva pentru sufletul lui, se simte foarte bine.

Exercitiu de imaginatie - prima sedinta la centru de infrumusetare

Pentru prima data, la prima vizita pe care ne-o face o noua clienta, se face diagnosticarea. Insa, chiar si inainte de diagnosticare exista un pas. Este important ca doamna sau domnul sa ne spuna ce vrea, ce parte o/il intereseaza. Apoi, asa cum spuneam, se trece la o diagnosticare cu medicului centrului, in cadrul careia i se face o evaluare a cantitatii de apa, de grasime, metabolismul, in concluzie are loc o evaluare minutioasa ca sa putem sa dam solutii eficiente. La fata, de asemenea, se face o analiza pentru a descoperi inestetismele prezente, dar si pe cele viitoare.

Dupa ce a fost diagnosticata, stabilim de comun acord obiectivul la care vrem sa ajungem, dupa care ii oferim clientei toare posibilitatile pe care le avem la problema pe care isi doreste sa si-o rezolve.

Aici discutam si de perioada de timp de care dispune, pentru ca si acest lucru difera de la persoana, la persoana.

Dupa ce ne-a hotarat de comun acord ca mergem mai departe, i se face un protocol de executie de catre echipa de medici, special pentru clienta respectiva.

In continuare trebuie sa-ti vand un pont, Lili Baaddi m-a linistit...

Vergeturile si celulita sunt vindecalibe!

Da, dar ambele depind de stadiul in care se afla. Inainte sa ne gandim la cum le vindecam, trebuie sa ne gandim la cum le prevenim. Ar fi bine sa le combatem ingrijindu-ne sa nu ne apara, iar daca au aparut este bine sa ne miscam repede pentru ca ele se acutizeaza foarte repede si atunci nu se mai pot vindeca. Acelasi lucru este valabil si cu celulita. Trebuie sa stii ca toata lumea are celulita, numai ca este o mare diferenta intre o persoana care se dezbraca in costum de baie si este toata ondulata de celulita si alta la care nu se vede nimic. Si aceea are celulita numai ca este intr-un stadiu incipient. Aici alimentatia este foarte importanta, viata sedenta joaca un rol important, negativ din pacate, dar din fericire acum exista solutii si sunt multe.

La final sa vorbim despre fetele noastre...

Aceasta este o problema foarte importanta. Organismul uman are capacitatea de regenerare extraordinar de mare intrauterin, aceeasi capacitate de regenerare o gasim, din nou, in adolescenta, dupa care stagneaza.

Exista perioada de regenerare celulara dinainte de nastere pana la 20 de ani, exista perioada de stabilitate intre 20 si 25 de ani, si dupa 25 de ani mor doua celule se naste una, si apoi mor mai multe se nasc mai putine. Daca nu avem probleme, vizibile, inaintea varstei de 20 de ani trebuie sa ne apucam sa avem grija de noi.

Daca avem o problema care ne deranjeaza, niciodata nu este prea devreme. In strainatate, cea mai mica clienta a mea avea 12 ani, de cand am venit in tara am o clienta de 7 ani. Nici 7 ani nu avea cand a devenit clienta mea, dar aici a fost vorba de o necesitate pentru ca altfel nici nu o acceptam. Am diagnosticat-o si chiar avea nevoie.

Deci, din momentul in care mergem in vacanta si ne expunem trebuie sa ne protejam. Pe urma, pe masura ce stam in aer liber sau stam foarte mult intr-o zona climatizata, sau facem sport si ne dezhidratam, pielea noastra are nevoie de atentie. Exista trei procedee foarte importante pentru pielea noastra: ea trebuie sa fie afanata, hidratata si stabilizata in lipide.

Si atunci vom avea o piele de bebelus cat mai mult. Ca o concluzie pot sa spun urmatorul lucru: Cu cat incepem mai devreme, cu atat vor imbatrani mai tarziu.

Ei, bine, da. Asta este o lectie despre cum trebuie sa ne intretinem. Eu zic sa urmam sfaturile specialistului si nu vom regreta.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sanziana pe 16 Aug 2010, 12:18
    vorba prietenei

    Pentru ca am scris in ghilimele "mari" nu a aparut . Vorba prietenei este: eu as vrea sa fiu"pisi"!

    0
    1

  • Sanziana pe 16 Aug 2010, 12:17
    Si pentru femeile "obisnuite"?

    Intr-adevar, sfaturile sunt pertinente si spun adevaruri generale... Dar, ca si in alte cazuri, pentru persoanele care petrec aproximativ 10 ore la lucru, plus inca vreo 2 pe drum, care au un venit mediu sau sub mediu (caz mai des intalnit)... nimic din toate astea (eventual doar activitatile sportive, daca-ti mai vine sa faci sport dupa 12 ore de activitate) nu este aplicabil. Vorba unei prietene: . Asa as avea timp si bani de tratamente, de creme de ingrijire, de mers la sala, de mers la saloane de ingrijire si as arata trasnet!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod