Cluj Fashion Week, seara a doua

Spectacolul de moda a continuat vineri cu inca 8 colectii, 7 din Romania si una din Coreea. Concluzia serii dupa prezentari este ca moda romaneasca inca isi mai cauta stilul si ca, in incercarea de a epata, pica intr-o panta depresivo-sinistra.

Spectacolul de moda a continuat vineri cu inca 8 colectii, 7 din Romania si una din Coreea. Concluzia serii dupa prezentari este ca moda romaneasca inca isi mai cauta stilul si ca, in incercarea de a epata, pica intr-o panta depresivo-sinistra.

Show-ul de moda efectiv a inceput cu creatiile lui George Neagu care a facut echipa in ceea ce priveste accesoriile cu Mihaela Glavan. O linie in alb si negru, cu tipare futuriste, suprapuneri in partea de sus. Pe de alta parte, in cadrul aceleiasi colectii am putut vedea piese de-o feminitate absoluta, un stil feminin romantic , cu taieturi pe un umar, cu voal si plasa.

Per total putem spune ca linia creata de George Neagu a emanat senzulitate.

A venit randul universitatilor


Universitatea din Timisoara s-a evidentiat prin structural, de asemenea in cele doua nonculori - alb-negru, cu linii simple, cusaturi fine si volume la nivelul umerilor. Piesele de rezistenta au fost pantalonii trei sferturi si elementele din moda japoneza care s-au regasit in cele 14 modele propuse de studentii timisoreni.

Spre deosebire de tinerii timisoreni, cei din Lyon au prezentat o colectie fresh, moderna, purtabila in orice situatie.

Ei si-au personalizat fiecare piesa cu elemente din cultura populara, ciucurele frantuzesc si palaria cabaret, purtate ca medalion.


Anca Ciataras a adus in fata publicului fusta palnie, manecile cu volum, taietura pe umar, volane si corsete. La capitolul culori a iesit din tiparul alb-negru propus de colegii ei, mergand pe argintiu sau auriu. Acelasi creator ne-a adus aminte cat de sexi poate fi transparenta.

Mihaela Ciurlugea a reintepretat viata si portul monahal. Manechinele care i-au purtat colectii au iesit pe podium desculte, iar negrul a devenit deodata numitorul comun.

De asemenea, fiecare piesa vestimentara avea o aplicatie deosebita, constand in butoni de lana, albi, pe care era desenat un chip uman.

Cei mai buni, dintre cei mai buni


Revelatiile serii au fost fara doar si poate piesele Vikaei Gorenco care s-a jucat cu mohairul, readucandu-l in atentia noastra. Intreaga colectie semnata de designer o reprezinta o serie de plase care au fost ansamblate in forma de pantaloni, rochii, fuste, caciuli... Rezultatul obtinut nu a fost altul decat feminismul subtil, fie ca vorbim despre tipare sau volume.

Pe acelasi podium neoficial a urcat si coreanul Choi Boko.

Cu o colectie creata din piese vestimentare mai vechi pe care le-a imbinat, Boko a reusit o explozie de culori si texturi. Am vazut mult denim, mult atlas, dar si matase si nuante puternice de rosu, orange, verde. 51 de tinute dintr-o colectie care au putut fi vazute la mai multe evenimente de moda din Asia si Europa.

Foto: Laura Balc
Un articol de Ileana Voicu Ghinea

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Brainwash.ro pe 19 Apr 2010, 00:29
    Cluj Fashion Week

    Cluj Fashion Week a fost un festival destul de slab, pornind de la organizarea haotica pana la colectiile prezentate. Ultima seara a fost intr-adevar cea mai buna dintre toate. (vezi http://brainwash.ro/2010/04/cluj-fashion-week-day-3/ ). Singurul designer fresh si care promite foarte mult este Vika Grenco, in rest ... universitatile romanesti de design si-au demonstrat "valoare"

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod