Superman si Batman - Eroii generatiei urbane!

Zeci de generatii le-au indragit povestile, milioane de pagini au fost tiparite cu aventurile lor, miliarde de copii din intreaga lumea l-au urmarit cu sufletul la gura filmele. Ele sunt personaje de benzi iesite de sub creionul unor mari creatori de benzi desenate ca Jerry Siegel, Joe Shuster, Bob Kane si Bill Finger creatorii lui Superman si Batman.
Prima aparitie a lui Superman nu a fost una salvatoare, in 1933 Superman era un rafacator care incerca sa cucereasca lumea prin puterea sa telepatica. Abia in 1938, supereroul is face debutul, in costumul consacrat cu pelerina si un “S” brodat pe piept, ca un luptator pentru salvarea omenirii. Numele alter egoul-ului lui uman, Clark Kent este o combinatie intre numele actorilor Clark Gabel si Kent Taylor. Azi Superman este declarat un simbol al culturii americane, dar si un symbol al celor indrazneti si ambitiosi care isi forteaza limitele.


Succesul lui Superman din 1938 a produs o insterie printe publicatiile de benzi desenate, toata lumea era in cautarea unor noi supereroi. In 1939, Bob Kane a venit cu idea lui Batman. Primele schite ale personajului erau insa, inspirate de Superman. Omul liliac avea doua aripi ce ii ieseau din corp, pantaloni rosii si o masca legata la ochi. Dar de la prima schita, la prima apritie pesonajul s-a trasformat in cel pe care il stim astazi, in constum gri cu masca de liliac si cu o capa in forma de aripa.
Numele alter ego-ului lui Bataman, Bruce Wayne provine din asociarea dintre numele unui Rege al Scotiei, Robert the Bruce si ofiterul american “Mad” Anthony Wayne.
 
„S”-ul lui Superman, forma de liliac a lui Batman au devenit adevarate simboluri in cultura populara si urbana. Si tu poti sa fii ca ei purtand sepcile originale New Era cu simbolul lui Superman sau sau coloarea neagra cu liliac a lui Batman, pe care le gasesti in magazinul VGeneration, de la interesectia Mosilor cu Traian. O sapca New Era poate fi cadoul idela pentru pustiul tau, fratele cool sau chiar sotul care prefer outfiturile urbane.
Sepcile New Era au o istorie de peste 90 de ani, iar celebritatea lor s-a cladit in timp.  Ele au intrat, pas cu pas, in industria sportului,  a muzicii si a modei, devenind fashion „icon-uri” ale noii ere.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod