"Sculptural" by Liza Panait

Liza Panait, designerul care a lansat ieri seara colectia de primavara-vara 2008/2009, indeamna femeia sezonului urmator sa fie puternica, dar sa nu uite ca romantismul este parte din fiinta ei.
Liza Panait, designerul care a lansat ieri seara colectia de primavara-vara 2008/2009, indeamna femeia sezonului urmator sa fie puternica, dar sa nu uite ca romantismul este parte din fiinta ei. "Sculptural" inseamna volum atat in partea de sus - maneci, umeri, cat si in partea inferioara, acolo unde "jocul volumelor motiveaza perfect titlul colectiei", dupa cum spune chiar creatoarea.

Asa cum te-am obisnuit, niciodata nu lipsim de la astfel de evenimente. In consecinta, in continuare poti citi un mini interviu pe care ni l-a acordat Liza Panait si, de asemenea, poti vedea o serie de poze din colectie.

Care este povestea acestei colectii?


Povestea acestei colectii este minunata. Am numit-o "Sculptural", pentru ca am pornit de la ce se purta in anii '30, '60, '80. Formele pe care am reusit sa le creez m-au dus cu gandul la "Sculptural". Umeri ampli, maneci ample, gulere, revere, iar jocul volumelor din partea de jos a motivat foarte bine titlul colectiei.

Carei tipologii feminine i se potriveste aceasta colectie?


"Sculptural" este o colectie pentru o femeie foarte sigura pe ea, pentru o femeie cu personalitate puternica si, in acelasi timp, pentru o femeie romantica. Sunt pentru romantism si pentru eleganta. Consider ca o femeie, in momentul in care nu mai este romantica, nu mai este femeie. Sunt o militanta a romantismului si, in acelasi timp, a femeii care stie ce vrea, a femeii care stie sa se poarte, cu alte cuvinte, a femeii cu stil.

Apropo de croiala. Ce se poarta in sezonul urmator?


M-am "jucat" cu volumele si cu formele pe un produs. Am avut umeri supradimensionati, care au dat foarte bine, pentru ca au fost creati cu proportie. Sper ca publicul a inteles ideea...

Despre materiale ce imi puteti spune?


Am avut triplu voal de lana, am avut matase naturala, catifea de matase, tul si dantela.

Poate cea mai interesanta piesa din aceasta colectie, din punctul meu de vedere, a fost mireasa. Povestiti-ne mai multe despre ea.


Mireasa a fost facuta dintr-un tul brodat si din organza. La fel, am incercat sa fie si mireasa in contextul colectiei, cu mult volum in partea de jos, volum in partea de sus. A fost o mireasa, asa, ca o primavara, o mireasa care a vrut sa creeze in sala o stare buna si am si vazut ca a reusit. As vrea ca fiecare femeie care urmeaza sa fie mireasa sa aiba ceva acolo... feminitate, eleganta, gratie, rafinament.

Si, totusi, nu ati ales o mireasa imbracata in alb...


Nu, am mers pe mov, roz, lila. N-am vrut alb, pentru ca sunt foarte multe mirese imbracate in alb. Am facut o schimbare de optica. Mireasa nu trebuie sa te duca cu gandul numai la alb, sigur, nu la negru, dar sunt atat de multe culori pastelate, care sunt foarte frumoase.

La capitolul culori, care sunt alegerile Lizei Panait pentru sezonul care urmeaza?


Am avut foarte mult negru profund, am avut culori metalice, aramiu, tonuri de maro, mov, gri sobolan in combinatie cu negru si ciclam.

Pentru mai multe poze, click aici.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florin stefan pe 15 Apr 2011, 00:49
    un ajutor va rog mult

    ma numesc florin stefan, am 15ani sunt din busteni, si vin cu o mare rugaminte la dumneavoastra. vin sarbatorile de paste, iar noi nu avem ce pune pe masa . tata nu lucreaza doar mama, si lucreaza la matura pe strada in frig si ger pentru 500 de lei pe luna.tata este operat la picior.din banii acestia mama trebuie sa plateasca datoriile la magazin , datoriile la oameni care ne mai dau bani imprumut, si noi numai ramanem cu nimic.va cer ajutorul ca sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti ca sa punem cate ceva de sarbatori pe masa. va trimit acest mesaj de la calculatorul unui vecin care ne mai ajuta si dansul din cand in cand.va rugam din tot sufletul sa ne ajutati cu ce puteti ca sa ne facem si noi sarbatorile de paste ca orice om.Am vrea si noi ca orice om sa avem si noi un cozonac si un ou rosu. dar daca nu avem nu putem face nimic. Dintr-un singur salariu, adus de mama, nu ne putem permite absolut nimic, pentru ca avem datorii la magazine care ne dau pe datorie, si trebuie sa dam inapoi si banii celor ce ne mai ajuta din cand in cand.si noi numai ramanem cu nimic ca sa ne punem pe masa de paste.Va rugam din tot sufletul, daca puteti sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti, ca sa ne putem face si noi aceasta mare sarbatoare cum trebuie, cum si-o fac toti oameni. numai cu ajutorul dumneavoastra putem fi si noi mai fericiti de paste. daca vreti sa ne ajutati, va las numarul meu de telefon, si daca vrei sa ne ajutati, ma puteti suna 0731806200. va multumesc si cred ca aceasta scrisoare, nu o veti arunca.

    0
    0

  • ms29 pe 12 Nov 2008, 14:43
    baaaaaaaaaa

    ma abtin.no comment

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod