Mihaela Glavan, toamna-iarna 2008-2009

Seara trecuta, 16 aprilie, am fost invitata la prezentarea colectiei pentru sezonul toamna-iarna, 2008-2009, a creatoarei Mihaela Glavan.

Seara trecuta, 16 aprilie, am fost invitata la prezentarea colectiei pentru sezonul toamna-iarna 2008-2009, a creatoarei Mihaela Glavan.

Totul s-a desfasurat intr-un spatiul elegant, undeva langa Aeroportul Baneasca si, ca de fiecare data la un astfel de eveniment, lumea buna a Bucurestiului si-a facut aparitia.

Invitat de onoare 

 
De data aceasta, insa, a fost cineva care a eclipsat-o, in persoana Sheikului Sharjahului (Emiratele Arabe Unite), Faisal Alqassemi.

In afara unei prietenii care-l leaga de creatoarea de moda, Mihaela Glavan, distinsul oaspete intentioneaza sa deschida, in Dubai, un magazin in care sa se comercializaze exclusiv pantofii designer-ului roman.

Scurt istoric

 
Mihaela Glavan a intrat in aceasta industrie in anul 2003, iar capitalul pe care l-a pus la bataie pe vremea aceea a insumat doar... 200 de dolari si acestia imprumutati.

Cu timpul, insa, lucrurile s-au schimbat, iar astazi este unul dintre cei mai buni designeri de la noi.

In afara faptului ca este foarte apreciata in Romania, Mihaela a reusit sa se afirme si pe plan international prin colectiile pe care le-a prezentat la diferite evenimente de profil din strainatate.

Colectia prezentata aseara, propusa pentru sezonul toamna-iarna 2008-2009, aduce in prim-plan piese foarte indraznete, de la croiul pana la culorile folosite.

Designer-ul merge pe foarte mult gri, culoarea vedeta, insa nu ingnora nici nuantele electrice, orange-ul si ciclam-ul.

Asa cum ne-a obisnuit la fiecare colectie, modele create de Mihaela Glavan nu sunt accesorizate cu paiete, cristale, singurele aplicatii prezente acum sunt tricotul, plasa si plasticul.

Se poarta foarte mult calapodul platforma cu varful scurt si patrat, insa nu este uitat nici botul rotund,  inca  in trend.

Mini interviu


Pentru a ne edifica care sunt propunerile Mihaelei Glavan, i-am luat un mic interviu.

Care este stilul Mihaela Glavan?

Da, chiar e interesant ca ma intrebi lucrul acesta. Am stat sa ma gandesc cum sa caracterizez, pentru ca toata lumea zice "ti-am vazut pantofii in pictorialul de luna trecuta si am recunoscut stilul", ok inseamna ca au un stil.

Cred ca stilul consta in modalitatea de a combina culorile, este o cromatica pe registre care este prezenta si in colectia din aceasta seara.

De asemenea, merg pe croi minimal, nu accesorizez pantofii cu fundite sau pietre.

Consider croiul esential. Acesti pantofi au un stil asumat, de aceea ii remarci foarte usor. Trebuie sa stii sa-i porti!

Incerc sa fiu aproape de trend-uri. Nu sunt intotdeauna si nici nu vreau, vreau sa fiu fidela stilului pe care mi l-am creat.

Ce tip de femeie ar trebui sa poarte pantofii Mihaela Glavan?


Curajoasa, increzatoare in ceea ce poate sa faca, care nu are nevoie de confirmarea nimanui.

Ce ne propui pentru sezonul 2008-2009?

Botinele, cizmele, care sunt imbunatatite cu o reinterpretare a sistemului de inchidere de la patine. De asemenea, sunt prezente efectele structurale, care rezulta din prelucrarea pielii, proces pe care l-am facut in atelierul nostru.

Renunt usor, usor la lac, la pielea lacuita, si folosesc multa piele intoarsa. Sfatul meu este sa nu ne ferim de acest material, este foarte rezistent si il recomand din tot sufletul.

Pentru prima oara, am folosit culori puternice, electrice, siclam, orange si, tot pentru prima data, am ales plasa si tricotul.

De asemenea, am creat calapodul patrat, special pentru clientele noastre.

Stiu ca in colectia din sezonul 2007-2008 ai ales sa nu finisezi tocurile si asta a fost "piesa de rezistenta".


Da este adevarat.

Pentru ce ai optat de data aceasta?

Eu zic ca cel mai important este efectul acela structural, este pielea prelucrata. Este ceva ce-mi place sa cred ca nu a mai facut nimeni. Nu este o piele cumparata cu acest efect.

Ce ar trebui sa poarte femeia din Romania anul acesta de Paste?

Depinde unde se duce. Ce-i place. Ceva care sa o scoata in evidenta. Se poarta platoul, noutatea ar fi platoul patrat, chiar daca in tendinte este si varful ascutit.

Asa cum spuneam si la inceputul materialului, personalitati din showbizz au fost alaturi de Mihaela Glavan .

Printre acestea s-au numarat: creatori de moda, cum ar fi,  Mihaela Drafta, Leva Criveanu sau Irina Marinescu, artisti - Andreea Banica, dar si Sebastian Bodu, Stanjenel sau Valentina Pelinel.

In concluzie, in ceea ce priveste moda, sub toate aspectele ei, oferte exista arhisuficiente, important este sa-ti alegi obiectele care te reprezinta si care se potrivesc personalitatii tale.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristinutza pe 1 Iun 2009, 23:14
    pantofi

    iubesc pantofii si as dori sa ii vad,dar cea ce vad sunt doar cateva modele ! va rog aratati p[antofii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • Claudia pe 30 Apr 2008, 15:22
    Pantofii

    Buna ziua, Mie una imi plac pantofii si tot ce tine de incaltaminte. Ati putea da mai mult material in ceea ce priveste moda? Fie moda pantofilor, fie a stilului primavara-vara, fie a imbracamintii, orice numai sa fie moda..... Multumesc foarte mult. Claudia

    0
    0

  • my_name_is_eu_me_eu pe 26 Apr 2008, 13:19
    papuci_cika

    frate da unde sunt papucii :-?? eu una nu prea vad decat niste nuante de gri si mov :|

    0
    0
  • eva
    admin_eva pe 25 Apr 2008, 15:53
    Limbaj inadecvat

    Deoarece discutia a degenerat, echipa Eva.ro a decis stergerea tuturor comentariilor. Va multumim pentru intelegere.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod