Luxury by Wilhelmina Arz

Prezentata in atmosfera eleganta a Salonului Diplomat din Hotelul Hilton, colectia "Luxury", realizata de Wilhelmina Arz, indeamna femeia verii 2009 sa fie vesela, sa se joace mult - atat in ceea ce priveste materialele, dar si culorile.
Prezentata in atmosfera eleganta a Salonului Diplomat din Hotelul Hilton, colectia "Luxury", realizata de Wilhelmina Arz, indeamna femeia verii 2009 sa fie vesela, sa se joace mult - atat in ceea ce priveste materialele, dar si culorile. Poate cel mai important aspect pe care vrea sa-l transmita creatoarea, prin aceasta colectie, este faptul ca femeia nu trebuie sa uite ca fragilitatea este o parte din fiinta ei, pe care trebuie sa o accepte si sa nu o schimbe.

Vara 2009, in conceptia Wilhelminei, te intampina cu multa matase, tafta, lana de vara, asadar multa lejeritate, comoditate si, in acelasi timp, foarte multa eleganta.

Pentru a te lamuri despre ce este vorba, iti pun la dispozitie un mini-interviu pe care Wilhelmina Arz a avut amabilitatea sa mi-l acorde si te invit sa urmaresti ilustratiile foto - click aici - si video pe care ti le punem la dispozitie.


Si... pe final, daca ai ceva de comentat sau de adaugat, ma gasesti aici!

Care este povestea acestei colectii?


Povestea colectiei incepe cu un personaj care-si poate imagina ca, lasand la o parte o tinuta office de zi, poate foarte usor sa se transforme. Aceasta schimbare poate fi realizata cu ajutorul tesaturilor pretioase, de genul taftalelor naturale, matasurilor sau voalurilor foarte fluide. Ceea ce vreau sa spun este ca o femeie trebuie sa fie putin altfel in a doua parte a zilei - seara, sau in orice alt moment in care isi doreste acest lucru.

Cred ca avem nevoie sa iesim din zona aceasta de zi, business, si chestia asta o putem face prin rochiile clasice, pe care tot timpul le transformam.

Care este principiul acestei colectii?


Am incercat un joc intre rochia pe care o stiam - pentru ca, asa cum s-a putut vedea, sunt rochii consacrate, sunt bie-uri, sunt rochii cu foarte mult spate gol - si o zona ludica, pentru ca nu trebuie sa uitam acest mod de a ne manifesta. Mie mi se pare ca, in momentul in care o femeie se ia prea in serios, nu este in regula.
Toata viata trebuie sa incercam sa ne pastram fragilitatea, iar aceasta este trasatura pe care vreau sa le-o dau si tinutelor pe care le creez.

Care sunt materialele pe care le-ati folosit?


In afara celor pe care le-am amintit mai sus - tafta, matase sau voal - mai exista lana foarte subtire, de vara, care are o cadere foarte frumoasa, pentru ca este foarte fluida. Este o tesatura pe care o foloseam pe vremuri, dar eu zic ca, desi se sifoneaza, este cea mai buna la cele 40 de grade ce vor veni. In plus, mai exista voal de matase naturala, este un brocart care poate fi incretit-lejer, fie in structuri rigide, pe nuantele de bronz sau pe tesatura gen tapiserie.



Despre accesorii ce ne puteti spune?


Accesoriile sunt speciale, ati vazut pentru prima oara un mix puternic intre faimoasele cristale Swarovsky, cu o altfel de interpretare a pietrelor. Si la acest capitol am incercat sa ne jucam, pentru ca despre asta discutam si mai devreme, sunt structuri clasice, acele pietre pe care oricine si le doreste.
Nu trebuie neaparat sa fie opulente, ele isi pot gasi un loc intr-o geometrie sau o linie foarte discreta sau, dimpotriva, foarte puternica, dar care nicio secunda nu duce spre vulgar sau spre opulent.

Am vazut ca sunt cristale aplicate si pe obiectele vestimentare?


Sunt, intr-adevar. Cele mai multe au avut aplicatii, dar sunt geometrizate, sunt acele cristale noi, sunt colectiile noi pe care, intr-adevar, iata ca arata foarte bine.

De asemenea, un alt model care mi-a atras atentia a fost cel care avea aplicati umerasii pe fata rochiei si nu pe dos, asa cum se obisnuieste.


Da. Avem rochii de seara conice - cu genunchiere, sau rochii cu umeri - genul fotbalistului american, asta face parte din distractie, daca vreti, este amuzant. Ideea este ca trebuie sa te simti intr-adevar bine in aceasta tinuta. Si, pentru acest lucru, trebuie sa mai inventam cate ceva.
Asa se nasc jocurile, un stilism care arata foarte bine.

Sa intelegem ca femeia anului 2009 trebuie sa se joace foarte mult?


Sper din suflet sa o poata face pentru ea, in primul rand, pentru ca asta se va reflecta si in relatiile cu toti ceilalti, din jur.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ms29 pe 12 Nov 2008, 14:46
    asa da

    asa ceva as incerca si eu

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod