De pe stadion in moda urbana. Poarta sapca precum JayZ si Justin Timberlake! 

De la sport la fashion este un singur pas, iar moda urbana adopta rapid tinutele lejere ale sportivilor. Drept dovada stau tinutele casual purtate de celebritati pe stadion, la meciurile de baseball, basket si fotbal american, dar si in viata de zi cu zi. Elemente ale echipamentelor sportive au devenit cu timpul  „item”-uri necesare oricarei tinute lejere si nonconformiste. Prezentarile de moda au adoptat incaltarile sport colorat, bluzele de trening, pantalonii de antrenament si... sepcile. Azi, multe vedete locale si internationala au adoptat in tinutele lor elemente ale stilului sport, atat pe scena cat si in timpul liber.
Odata cu adpotarea hainelor pentru sportivi au intrat in viata cotidiana logo-urile si simbolurile echipelor sportive. Putini stiu ca in spatele  emblemei L.A. sta o echipa de baseball, iar ca celebrul N.Y. este logo-ul New York Yankees. Sepcile cu logo au fost intodeauna purtate de catre americani, dar in Europa ele si-au pierdut identitatea. Pentru multi  cumparatori de pe batranul continent L.A. este simbolul Los Angeles-ului, dar acest lucru este partial adevarat. „LA”, cu A peste L, este  simbolul echipei Los Angeles Dodgers si a fost folosit pentru prima ora in 1958 la sugestia proaspatului patron Walter O`Malley.

Tot de Dogers se leaga si un alt simbol destul de cunoscut pentru iubitorii de haine urbane  logo-ul „B”.  El apartine orasului Brooklyn si a fost utilizat pentru prima ora la inceputul secolului XX de catre jucatorii de baseball ai echipei Brooklyn Dodgers.
Sepcile lor aveau inscriptionat accest „B” stilizat cu un fost englezesc. Logo-ul a fost pierdut pentru cativa ani  cand echipa s-a mutat in Los Angeles, dar fanii adevarati au pastrat vie memoria acelor vremuri. Si literea „A” este adjudecata unei echipe de de baseball, sepcile cu care au cusute acest simbol apartin echipei Atlanta Baves. Inca din 1966 si pana in astazi, prima litera a alfabetului a fost prezenta pe sepcile purtate de jucatorii si de fani.

Poate cele mai celebre doua litere din istoria sportului american sunt N.Y., un logo egal cu orasul New York.
Dar, adevarata poveste a celor doua litere se leaga de echipa New York Yankees care in 1909 punea pentru prima date pe echipamentul lor NY ( cu Y peste N). Designul a fost insa creat pentru o medalie de onoare a primului politist newyorkez mort la datorie in 1877, si a fost adoptat de patronul Bill Devery fostul sef la politie din New York. Astazi, simboluri ca  „NY”, „A”, „B”, „C”, „LA” le gasesti pe sepcile vedetelor de la Hollywood si al cantaretilor din SUA, precum JayZ, Leonard Di Caprio, Jake Gylenhaal, Justin Timeberlake, Mark Wahlberg.

Moda a prins destul de repede si in Europa unde vanzarile de sepci cu monograme au cresut rapid.
Acum poti gasi si tu in Romania specile originale cu logo-uri create de NewEra in magazinul VGeneration de la intersectia Calea Mosilor cu Traian. Sepcile NewEra au fost inca de la inceput create pentru liga de Baseball, apoi firma devenind cel mai important ditribuitor de sepci sportive pentru Big League.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod