Colecţiile de lenjerie şi costume de baie Spring/Summer 2016 de la Pure Lingerie Boutique

Pure Lingerie Boutique a prezentat recent colecţiile de lenjerie şi costume de baie Spring/Summer 2016 ale brandurilor de lux din portofoliu: Millesia, Simone Pérèle, Lise Charmel, Empreinte, Maison Cadolle, ultimul fiind aparitie in premiera in magazinul din Bucuresti.

Maison Cadolle, cea mai recenta achizitie in portofoliul Pure Lingerie

Herminie Cadolle era o tânără croitoreasa de la sfârșitul secolului al XIX-lea, care prin natura sa feministă și revoluționară, a întreprins acțiuni majore pentru a convinge femeile sa renunțe la a purta corset si la dependența față de această piesă de lenjerie, care le subțiază talia, le evidențiază silueta, dar care le chinuie corpul printr-o strângere îngrozitoare.

A inventat ulterior această piesă mică, pe care azi o numim “sutien”.

Herminie a depus un brevet pentru invenția sa, în 1889, denumindu-l “Bunăstare”.

Aventura Cadolle era pe cale să înceapă. Cele 6 generații de femei din familia Cadolle vor traversa timpul pe parcursul a 3 secole, prin piese de lenjerie intima care nu au făcut altceva decât să evidențieze iubirea lor pentru femei.

Coco Chanel, vizionara, care nu agrea formele curbate feminine, a conceput pentru Marguerite bustiera “cu formă băiețească” și o învelitoare tubulară care reușea să ascundă rotunjimile pântecelor, ale șoldurilor și ale taliei.

Această nouă direcție de design i-a rupt inima Margueritei, dar a executat cu asumare noile modele de lenjerie: momentul a reprezentat apariția de modei tip garçon.

Alice, a patra generație de femei a familiei Cadolle, la fel de dinamica și întreprinzătoare ca si predecesoarele ei, a cucerit Statele Unite ale Americii și a câștigat Oscarul Modei Internaționale, la Dallas, în anul 1949, la doi ani după Christian Dior.

Momentul apogeului pentru Haute Couture, reprezentat de perioada dintre anii 1947-1965, a atras la Paris femeile cele mai elegante al lumii, care își planificau obligatoriu o vizită la Cadolle.

De fapt, noul look propus de Dior făcea indispensabilă burtiera creată de Alice pentru Marcele Rochas.

Pure Lenjerie Boutique se afla in Bucuresti, pe Calea Dorobanti 155, etajul 1.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod