3 rețete utile pentru o sarcină fără probleme

Cele 9 luni în care aștepți venirea pe lume a copilului tău sunt o perioadă emoționantă, dar uneori simptomele problematice te pot împiedica să consumi toate vitaminele și mineralele de care are nevoie cel mic. Încearcă și tu câteva rețete consistente, care te ajută să te simți mereu bine.
Deși ai vrea să mănânci în plus pentru a te asigura că dezvoltarea celui mic decurge fără probleme, uneori grețurile, epuizarea sau durerile de spate te pot împiedica să consumi suficienți nutrienți. Specialiștii îți sugerează câteva rețete adaptate nevoilor organismului din timpul sarcinii, care combat tendința de grețuri și previn carențele nutriționale. Te poți bucura de un gust bun fără să cumperi produse are conțin prea mult zahăr sau grăsimi și care pot periclita sănătatea ta și a celui mic.

 
Iată ce rețete trebuie să testezi cât mai rapid:

 
1. Batoane cu migdale, cacao și cireșe confiate

Aceste batoane cu multe proteine pot înlocui micul dejun sau pot deveni o gustare cu multe proteine pe care o vei avea mereu la tine. Sunt foarte consistente și vor preveni amețeala sau apariția grețurilor. Au un gust dulce natural, o consistență texturată și sunt puțin sărate, armonizând toate aromele pe care le conțin.
Pot deveni inclusiv o cină rapidă atunci când ești obosită, alături de o cană de ceai liniștitor. Migdalele conțin calciu care îți fortifică sistemul osos, fibre, proteine și vitamina E, iar pudra de cacao furnizează flavonoide, care scad tensiunea arterială și ameliorează circulația sângelui spre creier și inimă.
 
Ingrediente:
- o cană de migdale rumenite la cuptor, fără sare;
- o cană de nuci caju rumenite la cuptor, fără sare;
- 2 lingurițe de sare de mare fină;
- 2 linguri de pudră de cacao;
- ½ cană de cireșe confiate;
- ½ cană de stafide și curmale fără sâmburi, combinate.
 
Cum se prepară:
Mixează migdalele, nucile caju și sarea până obții un amestec omogen. Adaugă pudra de cacao și mixează din nou, apoi continuă cu stafidele, curmalele și cireșele confiate. Uleiurile naturale și zaharurile din fructele confiate vor lega aluatul, pe care îl vei întinde după aceea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
După ce l-ai întins în strat uniform pune tava la congelator 15-30 de minute, până când amestecul se întărește, dar nu îngheață. Taie batoanele și păstrează-le la frigider, într-un recipient etanș. Consumă-le într-un interval de maximum 5 zile.

 
2. Bomboane înghețate cu ghimbir și suc de portocale

Ghimbirul este remediul ideal pentru grețuri, dar și pentru reglarea digestiei și stimularea apetitului, astfel încât să reușești să consumi vitamine și minerale benefice pentru tine și cel mic. Dacă te-ai plictisit să bei mereu ceai de ghimbir este momentul să încerci aceste bomboane înghețate, care conțin și suc de citrice. Ai grijă să ai mereu câteva în congelator pentru a le folosi când simți un val de greață. De asemenea, le poți mânca și dacă nu te simți rău, în loc de desert la finalul meselor principale. Dacă nu îți plac simple, le poți utiliza la fel ca pe cuburile de gheață, adăugându-le apei plate, smoothie-urilor sau sucurilor naturale de fructe.
 
Ingrediente:
- 1½ cană de suc de portocale;
- 3 linguri de suc de lămâie;
- o linguriță de rădăcină de ghimbir rasă.
 
Cum se prepară:
Amestecă bine cele 3 ingrediente, apoi toarnă mixul în forme speciale pentru cuburi de gheață.
Lasă la congelator peste noapte, iar a doua zi poți savura bomboanele delicioase, cu multe vitamine.

 
3. Guacamole cu năut

Îl poți consuma atât simplu, cât și cu felii de legume crude sau întins pe pâine prăjită. Această variantă de guacamole conține năut, fiind o sursă importantă de grăsimi sănătoase și proteine. Nu ezita să iei o gustare cu guacamole pentru a face față poftelor fără să declanșezi starea de greață. În afară de grăsimile utile vei obține și multe fibre, vitamina K, acid folic, vitamina E, potasiu, fier și magneziu.
 
Ingrediente:
- 450g de năut de la conservă, clătit cu apă rece și bine scurs;
- un cățel mic de usturoi, tocat mărunt;
- un avocado mare, bine copt;
- o legătură de pătrunjel, tocat mărunt;
- 2 linguri de suc de lime;
- ¼ linguriță de sare de mare fină.
 
Cum se prepară:
Mixează năutul cu usturoiul până obții o pastă fină.
După aceea adaugă avocado tăiat cubulețe, pătrunjelul, sucul de lime, sarea și 2 linguri de apă. Servește imediat sau acoperă bolul de guacamole cu folie alimentară și pune-l la frigider. Dacă îl ții într-un recipient etanș în poți consuma într-un interval de maximum 3 zile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod